Notranje talne obloge

DomovJAFNotranje talne obloge

Notranje talne obloge

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Poznamo lesene talne obloge kot je na primer parket Tilo, obloge iz plute, laminate in vinilne talne obloge.

Parket je lesena talna obloga, ki je lahko različne vrste in vzorca. Prav tako se razlikuje v velikosti desk in v načinu polaganja samega parketa. Pri odločitvi je pomembno, da izberemo pravilno lesno vrsto, da je parket trden in dimenzijsko stabilen. Prav zaradi teh pozitivnih lastnosti je imel parket dolgo časa vodilno vlogo za notranje talne obloge. Parket iz hrasta je najbolj uveljavljen in preverjen parket. Kljub temu pa imajo pri kvaliteti parketa veliko vlogo proizvajalci, katerih naloga je, da zagotovijo natančno izdelavo in spajanje. Postopek polaganja notranje talne obloge vključuje izbiro pravilne debeline parketa kot tudi na kakšen način bomo parket položili; na estrih ali pa v procesu adaptacije. Če je v igri še talno ogrevanje, je izbira pravilnega lesa in njegove debeline še toliko bolj pomembna. Podlaga, na kateri bo parket mora biti ravna, suha in čvrsta.

Visoko odporne za tla so vinilne talne obloge. Med njimi poznamo vinile, ki se jih polaga plavajoče na obstoječo talno oblogo in vinile, ki jih je potrebno lepiti. Pri vinilih, ki jih je potrebno lepiti je pomembno, da je naša podlaga ravna in čvrsta. Pri tem se najpogosteje uporabi izravnalna masa. Brez lepila polagamo vinilno talno oblogo, ki je opremljena s klik sistemom in jo lahko vgradimo na že obstoječo keramiko oziroma parket.

Talna obloga je lahko različna v različnih prostorih. Parket, laminat ali vinil lahko uporabimo v kuhinji, saj se ob izlitju vode, obloga obriše in tako nimamo težav s kakršnim koli odstopanjem obloge  od podlage. Vinilna talna obloga je priporočljiva za kopalnico, vendar mora biti ta 100% vodoodporna. Na izbiro pa je tudi parket tik, ki ima visoko vsebnost olj in zaradi tega odvija vodo. Vse vrste parketa, vinila in laminata so primerne za v dnevno sobo. Parket je tisti, ki nam bo dal občutek topline prav tako pa je med najbolj prijetnimi podlagami za hojo. Laminat je v primerjavi z ostalima podlagama bolj odporen na raznovrstne poškodbe. Vinilne talne obloge pa so najbolj enostavne za vzdrževanje, saj so hkrati tudi zelo trpežne.

Notranje talne obloge pisarn so najpogosteje iz PVC-ja. Te so vodoodporne, enostavne za vzdrževanje, visoko mehansko odporne, hkrati pa prijetne za hojo, saj so zelo tihe. Ključno vlogo pri končni odločitvi seveda igra cena obloge, vendar je ta odvisna od same vrste, dimenzije in dekorja. Vse bolj pa je v trendu tudi to, kje in kako je bila talna obloga proizvedena.

Pri izbiri notranje talne obloge vam bo pomagal salon talnih oblog Murska sobota, s pomočjo katerega se boste lažje odločiti, katera talna obloga je bolj primerna za vašo kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico ali pa stopnice. Opremljanje svojega domovanje in prenovo boste lažje dokončali z njihovo pomočjo.

Pri parketu, vinilu in laminatu ni večjih težav kar se tiče samega čiščenja in vzdrževanja. Pri parketu in laminatu je vseeno zelo pomembno, da površine ne močimo, ampak jo čistimo z ožeto krpo. Priporočljivo je, da se pozanimamo, katero čistilo priporoča proizvajalec za določeno talno oblogo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve