Izolacija iz naravnih vlaken

DomovJAFIzolacija iz naravnih vlaken

Izolacija iz naravnih vlaken

J.u.A. Frischeis d.o.o.

STEICO

Izolacijski materiali, ki so naravni so neškodljivi za nas in za okolju. Na otip so prijetni, prijazni in topli. Izolacija iz naravnih vlaken zaščiti našo hišo pred vremenskimi vplivi na isti način kot nas pred izgubo toplote pozimi ščiti bunda. Naša koža je pozimi zaščitena z uporabo več plasti oblačil in tudi tako mora biti pri izolaciji stavb. Naravna toplotna izolacija očem ni vidna, saj jo prekriva druga plast. V tem primeru izolacije, naravnim materialom niso primešane okolju škodljive snovi. Veliko naravnih materialov se po svojih značilnostih ujema.

Fasadne izolacijske plošče imajo dolgoletno tradicijo. Če imamo v prostoru veliko vlage, se lahko uporabljajo impregnirani izdelki iz naravne smole. Toplotna izolacija se vgradi na zunanjo stran zunanje stene. Ščiti nas pred mrazom oziroma izgubo toplote v hladnih dneh. Pri vseh novih stavbah je izolacija zunanja. V primeru, da ta ni možna, se potem naredi notranja izolacija. Največkrat so to spomeniško zaščitene stavbe ali pa stanovanja, kjer se stanovalci ne morejo dogovoriti. Notranja izolacija iz naravnih vlaken je manj učinkovita. Pred izolacijo je potrebno vlago odpraviti, saj se vlažne stene ne zapirajo. Pri vlažni toplotni izolaciji se lahko nabere plesen. Debelina sloja izolacije je odvisna od debeline stene. Če je izolacija preveč debela, je naša bivalna površina manjša.

Izolacija iz naravnih vlaken mora biti pravilno in kvalitetno izvedena. Tudi, če imamo najbolj kvaliteten material, nam to pri nepravilni vgradnji nič ne pomaga. Notranjo toplotno izolacijo potrebujemo samo v določenih primerih kot je npr. dimnik. Pogoj pri tem je, da je izolacija iz steklene oziroma kamene volne. Sama izolacija iz naravnih vlaken je zelo zahteven in tudi drag proces. Vseeno pa je energija vedno bolj draga, zato z izolacijo prihranimo pri kurjavi. Pri nas so na voljo skoraj vsi materiali za projekt kot je toplotna izolacija Steico.

Razvoj naravnih materialov se vedno bolj razvija. Cena umetnih materialov je nižja, saj so v ospredju vedno bolj materiali, ki so okolju prijazni. Poznamo več naravnih izolacij npr. izolacija iz lanenih vlaken, ovčja volna, lesna vlakna, slama, kokosova vlakna, konoplja, pluta, trstiko in bombaž. V zadnjih časih se vedno več uporablja bombaž, ki je odporen proti vlagi, hkrati pa je dober zvočni izolator. Ob tem je potrebno paziti, da je bombaž ekološki in brez pesticidov.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve