Parket za talno gretje

DomovJAFParket za talno gretje

Parket za talno gretje

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Parket za talno gretje moramo izbrati zelo premišljeno. Na tla, ki so ogrevana je priporočljivo polaganje parketa, ki je masiven. Temperaturno območje, v katerem deluje talno gretje, ne presega 30°C. Zaradi majhnih temperaturnih nihanj se les segreje in oddaja toploto v prostor. Pri vsem tem pa je potrebno tudi, da se izbere parket, ki je prijeten na otip tudi čez poletje.

Polaganje parketa je zelo pomembna stvar, ko izbiramo parket za talno gretje. Polaganje parketa je zelo zahtevno opravilo, zato moramo to delo prepustit strokovnjaku. Polaganje parketa na ključ je pri tem najboljša izbira. Polaganja se ni pametno lotiti sam, če s tem nimamo izkušenj, saj je pri postopku potrebno upoštevati pogoje montaže na tla s talnim ogrevanjem. Najbolje je, da lahko polaganje in nakup parketa izvedemo pri istemu ponudniku. S tem tudi pridobimo garancijo na vgrajen parket in zraven izvedeno delo. Kot alternativa parketu je na voljo tudi vinil za talno gretje.

Ko parket postavljamo, moramo pri tem uporabiti posebna lepila namenjena za parket za talno gretje. Da bo postavitev parketa najbolj uspešna, je potrebno nekaj dni pred samo položitvijo zagotavljati temperaturo, ki naj bo 18 – 20°C. Poleg temperature pa je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno vlago v prostoru. Pri polaganju moramo tudi upoštevati, da je po položitvi potrebno počakati 28 dni za sušenje. Po sušenju začnemo z ogrevanjem tal, kjer postopno višamo temperaturo tal in s tem preprečimo, da bi parket odstopil.

Priporočljivo je, da nam polagalec parketa izvede tudi brušenje. Po tem moramo parket očistiti in ga premazati z zaščitnim lakom, ki bo parket ščitil pred poškodbami. Če želimo parket ohranjati v lepem stanju, brušenje in zaščito opravimo na vsake par let.

Priporočljiva debelina masivnega parketa je 15 mm, saj je parket te debeline obstojen v vseh letnih časih. Ko se lotimo čiščenja parketa je pomembno, da se držimo navodil proizvajalca in uporabimo čistila, ki so nam priporočena. Med čiščenjem je pomembno, da ne uporabljamo preveč vode, saj se nam lahko zaradi tega parket dvigne. V primeru, da imamo položen vinil hrast, upoštevamo postopke za vzdrževanje vinilnih talnih oblog.

Parket se prodaja v trgovinah, ki so za to specializirane za parket ali notranje talne obloge. Ko izbiramo parket, si pri tem naredimo vizualizacijo prostora in si s tem pomagamo, kakšen parket bomo položili kje. Enostavni vzorci so tisti, ki so bolj primerni za v dnevne sobe, v hodnikih pa izgled parketa lahko poživimo z različno izbiro vzorca.

Za novogradnje je parket za talno gretje zelo priporočljiv, saj s tem izkoristimo ogrevanje prostorov. V celotnem prostoru talno gretje prispeva k 30% željeni temperaturi. Njegova uporaba je zelo priljubljena v kopalnicah, kjer lahko stopimo izpod tuša na ploščice, ki nas bodo grele. Prav tako pa je uporaben v drugih prostorih, kjer se otroci igrajo na tleh in jih zaradi toplo ogrevanih tal ne zebe.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve