TERASNE DESKE

DomovJAFTERASNE DESKE

TERASNE DESKE

J.u.A. Frischeis d.o.o.

Terasne deske

Zunanje talne obloge so v uporabi na zunanjih površinah kot so terase, prostori ob bazenu, dvorišča in balkoni. Terasne deske so tiste, ki nam zagotovijo estetiko in ambient. V primerjavi s kamni ali keramičnimi ploščicami so terasne deske tiste, ki nam dajo večji občutek topline.

Les, ki se uporablja pri izdelavi zunanjih teras, je odporen na vremenske vpliva. Les je naraven material, kateri spreminja barvo, težo, dimenzijo in tudi obliko. Okolje lahko zelo vpliva na njegov videz. Spreminjanje njegove barve lahko opazimo že v prvih mesecih po vgradnji, ko je ta najbolj intenzivna. Na spremembo barve vpliva vrsta lesa in zunanji dejavniki kot je vreme. Če les naoljimo s posebnim oljem, bomo zagotovili, da lesena terasa manj spreminja svojo barvo in obliko. Olje les ščiti pred vlaženjem, izsušitvijo in pred raznimi poškodbami. Vseeno oljni premaz ne more bistveno vplivati na življenjsko dobo lesa. Vremenski vplivi, ki pustijo spremembe na leseni terasi so nekaj naravnega na kar ne moremo vplivati.

V zadnjem času vse več ljudi izbira terasne deske iz lesnega kompozita. WPC pomeni Wood plastic composite. Izziv lesenim talnim oblogam predstavljajo WPC terasne deske. Lesni kompozit je iz 70% recikliranega lesa ali bambusa, 30% pa je polimer. Oblogi les zagotavlja moč, polimer pa nastopa kot vezni element. Lesene terasne deske vsebujejo grče, so različnih barv, oblik in dimenzij.  WPC deske so brez grč, vse so enakih dimenzij, barv in oblik. Terasne deske WPC izgledajo in se čutijo kot da bi bile iz lesa, hkrati pa so bolj odporne. Zasnova površine omogoča preprečitev drsenja. Njihova največja prednost pa je, da ne potrebujejo vzdrževanja.

Pri odločitvi o zunanji oblogi je potrebno preučiti vse možnosti, ki so nam na voljo. Pogledati moramo vse prednosti, a hkrati tudi vse slabosti. Odločiti se moramo, če si želimo naravnega materiala. Ob tem moramo upoštevati, da je le ta zahtevnejši za vzdrževanje. Če pa izberemo lesni kompozit za terasne deske, je njegovo vzdrževanje lažje.

Končna izbira je seveda odvisna tudi od finančnih sredstev, ki so nam na voljo. Glede na to se tudi hitreje odločimo o materialu, ki nam je na voljo. Poleg tega je potrebno tudi preveriti območje gradnje in se prepričati, da lahko na željenem mestu dobimo željeno namestitev.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve