Vinil

Vinil

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Prodajna uspešnica v zadnjem času so zagotovo vinilne talne obloge. V zadnjih letih imamo močan porast povpraševanja po vinilnih talnih oblogah. Zadovoljstvo pri nakupu vinilne talne obloge, se kaže na raznih spletnih mestih. Izdelane so iz PVC-ja, ampak se jih vseeno uvršča med laminate in parkete. Vinilne talne obloge so cenejše od parketa. Od laminata se vinil razlikuje v tem, da je bolj prijeten in mehak. Njune stopnje odpornosti pa so enake.

Življenjska doba vinilnih oblog je odvisna od mesta vgradnje, stopnje obrabe in načina vzdrževanja. Če nanj pazimo in ga ustrezno vzdržujemo, ga imamo lahko tudi celo življenje. Vinil je zelo odporen, poleg tega pa je v primerjavi s parketom in laminatom tudi vodoodporen. Pomanjkljivost vinila se kaže v njegovi občutljivosti na osončenost. Prav tako pa ga ne moremo obtežiti s težkimi omarami ali kakršnikoli gumami, zato za garaže vinilne talne obloge niso primerne.

V salonu podjetja J.u.A. FRISCHEIS d.o.o. ima prodaja parketa Ljubljana v svoji ponudbi veliko izbiro. Ko razmišljamo o novi talni oblogi, se lahko odločimo za parket ali pa vinil. Veliko govora je o vplivu vinila na zdravje. Vinil je iz PVC materiala, ki vsebuje ftalat v svojem prozivodnem procesu kot mehčalo. Ftalati so škodljive snovi, ki so jih v preteklosti uporabljali predvsem v proizvodnji otroških igrač. Ker hitro pride do stika otroških igrač z njihovimi usti, so v EU zaostrili zakonodajo in standarde.

Talna obloga vinil je primerna za vse prostore v stanovanju. V kopalnici, kjer je podlaga hitro mokra je vinilna talna obloga prav tako primerna, saj je vodoodporna. Problem lahko nastane, če voda pride pod vinilno talno oblogo. Prav zaradi tega v tem primeru vode na tleh ne smemo pustiti za neomejen čas.

Lahko se odločamo za imitacijo vinil hrast ali parket hrast izgleda v prostoru. Tudi vinilne talne obloge so tako kot parket čisto primerne za tla, ki so ogrevana. Pri tem moramo vseeno upoštevati pravila pri talnem gretju.

Polaganje vinila je enak kakor montaža laminatnih tal ali polaganju parketa na klik. Vinil lahko položimo tudi sami, saj so navodila za vgradnjo priložena zraven. Če se vseeno odločimo, da nam pomaga nekdo, ki ima s tem izkušnje, je to vseeno boljša izbira.

Če je vinil v neki normalni obrabi, ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Posebne premaze za zaščitno vinilne talne obloge uporabimo takrat, ko je ta zelo obremenjena. Prodajalec oziroma strokovnjak na področju vinila naj nam poda ustrezne nasvete glede njegovega vzdrževanja.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve