Vinil hrast

DomovJAFVinil hrast

Vinil hrast

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Vinilne talne obloge so narejene iz PVC-ja. Pogosta debelina je 2-5 mm, debelina obrabnega sloja pa približno 0,1-1 mm. Vinil lahko imitira les, kamen, keramiko, tekstil,… Nosilni sloj, ki ga ima vinil hrast ima vlogo stabilnosti vinilne podlage, obrabni sloj pa ščiti površino vinila pred obrabo. Poznamo več razredov obrabe, ki jih označimo s številkami od 21 do 43.  Domača uporaba ima številke 21 do 23. Komercialna uporaba ima 31 do 34, industrijska pa 41 do 43.  Parket za talno gretje lahko zamenjamo za vinil hrast.

Na voljo imamo heterogen vinil, ki je po debelini sestavljen iz več slojev in homogen, ki je iz enega. Oboje lahko kupimo v ploščah ali pa rolah. Vinil se največ uporablja v javnih prostorih, zadnje čase pa tudi v stanovanjih. Salon talnih oblog Ljubljana ima na voljo več različnih vrst vinila, ki si ga lahko ogledamo na vzorcih.

Vinilne plošče se polaga na ravna, suha, gladka in trdna tla. Polaga se jih plavajoče ali pa se jih lepi na površino. Vinil je primeren za vse prostore. Lahko pride do pronicanja vode med stiki, saj ti niso vodotesni. Da se temu izognemo, uporabimo posebno lepilo ali pa težavo rešimo z varjenjem stikov. S to rešitvijo postane vinil primeren tudi za prostore kot je kopalnica. Vinil hrast ni primeren za prostore, kjer so prisotne prevelike temperaturne razlike. Vinil se lahko polaga na talno ogrevana tla, če temperatura ne presega 28°C. V tem primeru se ga lepi na podlago.

Čiščenje in vzdrževanje je preprosto, pri tem pa moramo paziti, da ne uporabljamo preveč agresivnih čistil. Težje je očistiti površine, ki so svetlih barv, saj so le te bolj dovzetne za umazanije.

PVC, ki je glavna sestavina vinila, lahko vsebuje snovi, ki so zdravju škodljive. Prav zaradi tega je priporočljivo, da pred nakupom talne obloge vinila pregledamo, če vsebuje ekološki certifikat. Izjava o lastnostih je osnovni certifikat za PVC, ki ga ima vinil hrast. Priloži pa se lahko  tudi antibakterijski certifikat, certifikat o vsebnosti ftalatov in antistatični certifikat uporabljenega materiala. Kvalitetno lepilo z vlakni je priporočljivo uporabljati pri lepljenju vinila. V primeru plavajočega polaganja pa uporabimo drsni premaz ali pa samolepilno folijo. Pred samo vgradnjo vinila je tega potrebno vsaj dva dni aklimatizirati, da prevzame temperaturo prostora.

Tudi kadar polagamo gotovi parket, predvsem gotovi parket hrast, tega par dni pred samo vgradnjo položimo v prostor. Material na tak način prevzame temperaturo in vlažnost prostora.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve