Talne obloge za zimski vrt

DomovJAFTalne obloge za zimski vrt

Talne obloge za zimski vrt

J.u.A. Frischeis d.o.o.

Obloge za zimski vrt

Prav zaradi zimskega vrta lahko ostanemo v stiku z naravo tudi v hladnem delu leta. Kavo lahko v zimskem vrtu pijemo tudi pozimi, vzgajamo lahko rastline ali pa preprosto uživamo in počivamo. Talne obloge za zimski vrt, vrata, zasteklitev nam lahko dajo eleganten izgled.

Največjo pozornost pritegnejo talne obloge za zimski vrt. Lahko izbiramo med lesenim, keramičnim ali kombinaciji obojega.  V predeli, kjer želimo imeti rastline  lahko uporabimo keramične ploščice, na pohodni površini pa WPC terasne deske. Tla morajo biti nujno prilagojena drugim delom objekta, v primeru, da zimski vrt tvori podaljšek prostora v hiši. Če imamo vmes teraso, uporabimo terasne deske.

Pred samo zasteklitvijo vrta moramo prvo položiti talne obloge za zimski vrt. Če je zimski vrt hkrati tudi naš dnevni prostor, moramo poskrbeti za termoizolacijski estrih.

S prozorno pregrado lahko zimski vrt tudi ločimo od ostalih prostorov. Pregrada je steklena, lahko izbiramo med fiksno ali premično. Če se odločimo za masivni zid, bo ta preprečeval svetlobo, vendar pa ima boljšo toplotno izolacijo. Za izolacijo lahko uporabimo tudi leseno vlakneno ploščo Steico. Rastlinam v zimskem vrtu se prilagodimo z razsvetljavo in ogrevanjem. Ogrevamo lahko z vgradnjo toplotne črpalke ali pa ogrevamo na klasičen način, odvisno od namena uporabe zimskega vrta.

Zimski vrt lahko naredimo v različnih oblikah in pa tudi barvah. Materiala, ki se uporabljata pri izgradnji sta PVC in ALU. Izkoriščenost zimskega vrta je odvisna od nas samih. Pomembno je, da pri izgradnji upoštevamo arhitekturo samega objekta in pokrajino. Priporočljivo je, da se za postavitev zimskega vrta obrnemo na lokalnega mojstra. Upoštevati je potrebno vremenske vplive, ki lahko pomembno vplivajo na zimski vrt. Da ne izberemo napačne talne obloge za zimski vrt, se pred tem pozanimamo tudi o prisotnosti podtalne vode. Izvedba postavitve zimskega vrta mora biti premišljena in skrbno načrtovana.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve