Parket

DomovJAFParket

Parket

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Pri parketu imamo na voljo več vrst; obstaja lamelni parket, klasični, kant in tehno. Razlikujejo se glede na število slojev; lahko je dvoslojen ali pa tri slojen. Trislojni parket je torej sestavljena talna obloga iz treh plasti lesa. Ima preprost način polaganja, in sicer poznamo tehniko plavajočega polaganja in suho montažni sistem spajanja desk. Ta montaža je hitra in enostavna. Parket je po polaganju pohoden. Lahko se polaga tudi na klasičen način z lepljenjem. Parket iz dveh deščic, ki sta manjših dimenzij, je dvoslojen parket. Ta ima na straneh posebne utore. Najbolj uporaben je masivni parket, ki zdrži tudi po več generacij. Ta se lahko večkrat brusi, saj je njegova debelina temu primerna, lepi pa se po celotni površini tal. Sam po sebi nam doda vzdušje in pridih narave.

Parket se vgrajuje na suho podlago, ki je lahko na estrih. Pred samo vgradnjo je pomembno, da preverimo vlažnost tlaka in parketa. Pri vgradnji talne obloge, prihaja do problemov in reklamacij ravno zaradi vlažnosti. Pomembno je, da pri vgradnji parketa upoštevamo navodila, ki nam jih proizvajalec poda. Panelni parket je edini parket, katerega načeloma lahko polagamo sami.

Veliko znanja in časa zahteva klasičen parket. Predno se lotimo brušenja, kitanja in lakiranja si moramo po vgradnji vzeti nekaj časa, da se parket aklimatizira. Na trgu imamo na voljo tudi gotovi parket, katega vgradnja je hitrejša. če želimo združiti proces nakupa in polaganja v en korak, potem to rešimo tako, da se odločimo za parket, ki ima sistem polaganja na ključ.

Zaključne letve so tiste, ki imajo dodatni dekorativni element pri polaganju parketa. Naredijo zaključek vgradnje in skupaj s parketom ustvarijo končno obliko v prostoru. Lahko pride do tega, da moramo zaradi postavitve ali vgradnje novega pohištva zaključne letve odstraniti.

Samo vzdrževanje parketa je enostavno, saj ne zahteva veliko dela. Parket hrast je potrebno preveriti, če obstajajo kakšna pravila za vzdrževanje. Določena pravila je potrebno upoštevati tudi, ko imamo oljni parket. Prvih 14 dni po položitvi ga ni priporočljivo čistiti s čistili ali z vodo. Lahko ga očistimo s sesalnikom ali pa ga samo obrišemo s krpo maslenko. Z vodo ga očistimo samo na določeno obdobje. Življenjsko dobo naših talnih oblog lahko podaljšamo, če izberemo ustrezno nego in čistila in ne uporabljamo agresivnih čistil. Pri tem se odsvetujejo tudi parni čistilci.

Če želimo prijetno bivalno klimo, bo za to prava izbira les, saj nas spominja na naravo. Parket je talna obloga, ki je ključna pri kvaliteti prostora. Njegova prisotnost nam omogoča toplino in lepoto v prostoru. Pri naši izbiri je pomembno, da se prepustimo našim željam, okusu in značaju.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve