Talne obloge

DomovJAFTalne obloge

Talne obloge

J.u.A. Frischeis d.o.o.

JAF talne obloge

Najbolj pomemben del pri prenovi doma ali pisarne je talna obloga. Ta je lahko iz različnih materialov glede na to, v kakšnem in  v katerem prostoru se nahaja. Na trgu so v ponudbi različni materiali in modeli talnih oblog, zato je izbira lahko težka. Na izbiro imamo notranje talne obloge in vinilne talne obloge, naša izbira pa je odvisna od prostora, ki ga opremljamo oziroma prenavljamo.

Vinilne obloge se na trgu pojavljajo v številnih oblikah, v različnih dimenzijah in različnih debelin, nenazadnje pa se razlikujejo tudi po namembnosti. Naša končna izbira talne obloge nam mora podati odgovor na funkcionalnost, vzdržljivost in odpornost talnih oblog. Pri ljudeh je talna obloga iz vinila priljubljena zaradi svoje estetske dovršenosti, večje možnosti kombiniranja in prilagajanja različnim okusom. V kolikor bi v svojem prostoru želeli imeti pridih lesa, potem se lahko odločimo za katero od lesnih imitacij. Če nam je bližje starinski stil, je izbira imitacija kamna ali metala prava za nas. Pri tem lahko naprej izbiramo med različnimi kombinacijami s pomočjo bordur, intarzij in trakovi. Talne obloge vinil so zelo enostavne za vzdrževanje in čiščenje. Ponudbo talnih oblog številni ponudniki prilagajajo tudi tako, da se prilagajajo različnih ekološkim trendom in varovanju okolja. Tako so talne obloge narejene iz materialov, ki zmanjšajo porabo vode in čistil za čiščenje le-teh, hkrati pa se s tem izboljša tudi kakovost zraka. Vinilne obloge pa imajo tudi zaščito za možne poškodbe, kot so razni udarci, madeži, odrgnine ali praske.

Lahko pa se odločimo tudi za tekstilno talno oblogo, katera se še najbolj približa okusu posameznika. Podlaga s sistemom vlaken, ki so povezani v zanke daje edinstven občutek in izgled. Tekstilne obloge so prav tako tudi dober zvočni izolator in nam s tem nudijo še dodatno udobje. Kakovost tekstilne obloge je odvisna od tega, kakšno prejo bomo izbrali. Ta je lahko iz volne, akrila, poliamida, svile, bombaža ali jute. Bolj so vlakna globinsko obarvana, bolj kakovostna je tekstilna talna obloga. Hkrati pa so ob kakovostni talni oblogi tudi barve bolj obstojne. Tla s talnim gretjem so idealna za tekstilne obloge, saj so vlakna trajno elastična in se ne poležejo tudi po večletni uporabi.

Salon talnih oblog Ljubljana, podjetja J.u.A. FRISCHEIS d.o.o, ima odlično skupino svetovalcev, ki vam bodo pomagali pri pravilni izbiri talne obloge, ki jo vaš prostor potrebuje.

Tkane tekstilne talne obloge v zadnjih letih pričarajo 3D izgled ravno zaradi načina tkanja. Tehnologija tkanja ponuja enobarvni izgled ali pa večbarvne črtaste vzorce, ki se ponavljajo. Željen vzorec se na tekstilno oblogo lahko tudi natisne, najbolj pogosti pa so na voljo tudi v rolah. Širina role je 4-5 metrov širine, lahko pa izberemo tudi v ploščah, ki so velikosti 50×50 cm. Bolj kompaktne in posledično tudi bolj robustne so iglane talne obloge. Te so tanjše in zaradi tega tudi bolj vzdržljive. S pomočjo pritiska se vlakna iz sintetike stisnejo na tekstilno podlago. Role, ki so najbolj pogoste so v širinah 2 metra in debeline 4 do 6 milimetrov. Na izbiro pa imamo tudi v ploščah dimenzij 50×50 cm. Iglana talna obloga, ki je narejena iz umetnih vlaken, se imenuje tapison. Ta je bolj grobe strukture. Sem pa spadajo tudi umetne trave, ki jih velikokrat srečamo na terasah lokalov ali pa kot podlago v dekoraciji izložb raznih trgovin.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve