Tende

Tende

Polmar d.o.o.

tende

Terase so najbolj priljubljen prostor za preživljanje prostega časa. Senčila nam bodo zagotovila prijetno bivanje in nas ščitila pred vročino in soncem v poletnih dneh. Zato so tende trajna rešitev. Blago in ostali materiali, ki jih uporabljajo za tende, nudijo zaščito med 90 in 100% zaščito pred UV žarki in ostalimi vplivi. Ker pa tenda ne nudi samo zaščite, ampak nam lahko nudi zaščito  tudi pred pogledi.

Težko bi jo namestili pri šotorih, ker je ne moremo kam pritrditi. Kot predprostori za avtodome ali predprostori za prikolice, pa vedno bolj tende izpodrivajo klasične baldahine. Klasična tenda ima nosilno cev, kvadratne oblike. Lahko ima pregibne ali vzmetne roke z verigo. Klasične tende so večinoma v beli barvi. Po želji uporabnika se lahko osnovna barva konstrukcije spremeni po želji. Največkrat je sprememba barve povezana z doplačilom. Tendo navijamo ročno. Za ta namen ima tenda mono komandno palico, ki nam služi za odvijanje in zavijanje. Lahko se v tendo vgradi elektro motor. Tendo potem upravljamo preko stikala. Novejše izvedenke pa imajo tudi daljinski upravljalnik ali imajo vgrajene senzorje, za avtomatsko upravljanje. Tukaj nastopi veliko več modelov, ki se razlikujejo glede na jakost motorja, različnih vrst senzorjev in funkcij. Dobro je, da imajo motorne tende vseeno še vgrajeno pomično ročico. Ročica nam omogoča prisilno zapiranje ali odpiranje v primeru izpada električnega toka.

Poleg klasičnih tend, poznamo še kasetne, okenske in balkonske, kupolaste, fasadne in strešne, ter tende za terase. Bistvene razlike so razvidne iz imena posamezne tende. Tako imajo kupolaste značilno obliko kupole. Uporabljajo se za nadstreške pri oknih in vratih. Primerne so tudi za balkone. Okenske in balkonske tende morajo imeti platno stalno napeto, ker se tenda premika kot celota in nima dodatnih gibljivih rok. Edino, kar tenda ne more nadomestiti, so plažni senčniki.

Platna, ki se uporabljajo za tendo, so različnih vzorcev in barv. Poleg tega imajo lahko dodatne posebne karakteristike. S tem je mišljena boljša zaščita pred toploto, dežjem, UV žarki. Platno naj bo kakovostno, ker mora zdržati veliko vremenskih vplivov. Seveda nam bo podaljšalo življenjsko dobo platna pravilno vzdrževanje. Podrobno je potrebno preučiti vsa navodila za vzdrževanje s strani proizvajalca platna ali prodajalca. Ker mora platno ohranjati določeno stopnjo prožnosti in služiti svojemu namenu, je vzdrževanje zelo pomembno.

Pozorni moramo biti na določene varnostne zahteve pri uporabi tend. V osnovi so namenjena zaščiti pred soncem. Manj so namenjena zaščiti pred vetrom in padavinami. Še zlasti to velja za veter, kajti sama nosilna roka tend se lahko pri močnem vetru zlomi ali zvije. Pri tem lahko poškoduje stavbo ali del stavbe. Ker lahko veter z vso svojo močjo napne platno, ga lahko tudi iztrga iz nosilcev in s tem tenda postane nevaren predmet za okolico. Vedno poskrbimo za pravočasno zapiranje tende, v kolikor imamo informacije, da bo močan veter. Nikakor ne priporočamo, da tendo odprete in greste od doma.

Vedno je potrebno tendo zmontirati pravilno, da ne pride do kakšnih problemov, ki bi bili posledica nestrokovne montaže. Dodatno lahko na vseh zunanjih tendah namestimo zunanje grelce, za zimsko obdobje. Lahko namestimo curek vodne pare, ki nas bo v poletnih mesecih dodatno hladil v primeru ekstremne vročine.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve