Predprostori za prikolice

DomovNaZraku.siPredprostori za prikolice

Predprostori za prikolice

Polmar d.o.o.

predprostori za prikolice

Počitniške prikolice so veliko let prisotne v našem življenju. Večinoma jih koristimo v času dopustovanja. Največkrat so postavljene v kampih. Najdemo pa jih tudi na kakšnih kmetijskih površinah, kjer se lahko odpočijemo in skrijemo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Počitniške prikolice lahko razumemo kot logično nadgradnjo bivalnih razmer, ki smo jih imeli s šotori.

Predprostori za prikolice so bili nujno potrebni z vidika načina uporabe počitniške prikolice. Ker so počitniške prikolice večino svojega uporabnega časa na istem mestu, je predprostor nekako zapolnil bivalni prostor in ga s tem povečal. Napihljivi šotori niso kompatibilni s počitniško prikolico, zato je edino predprostor prišel v poštev. S predprostorom dobimo dovolj uporabne površine, da lahko del svojega dopustovanja preživimo bolj udobno. Večinoma so predprostori za prikolice uporabljeni za jedilnico, prostor za shrambo in podobno. Ker so prikolice lahko tudi več let na istem mestu, se nekateri odločijo za namestitev tende, ki jim omogoča senco in dodatno zaščito pred rahlim dežjem.

Zadnje čase se počitniške prikolice nadomeščajo z mobilnimi hiškami, kjer predprostor zamenja pokrita terasa. Tudi z vidika kampov se mobilne hiške obnesejo bolje. Predvsem zaradi bolje izkoriščenega prostora, ker mobilna hiška zavzame manjšo površino kot počitniška prikolica s predprostori za prikolice. Če pogledamo z vidika uporabnikov, je tudi manj dela z mobilno hiško, kot počitniško prikolico s predprostorom. Ni več potrebno predprostor postaviti na začetku sezone. Enako predprostor ni potrebno podirati in pospravljati na koncu sezone.

Predprostori za prikolice niso enaki kot predprostori za avtodome. Razlike so v načinu namestitve in prileganju na počitniško prikolico ali avtodom. Tudi materiali so različni, saj je z vidika načina uporabe pogostega postavljanja in podiranja, potrebno poskrbeti za daljšo obstojnost. To velja predvsem za predprostore za avtodome. Pri počitniških prikolicah je stvar lahko drugačna, saj morajo biti materiali predvsem bolj obstojni in manj občutljivi na vremenske vplive.

Predprostori počitniških prikolic so velikokrat tudi ograjeni in včasih popolnoma zakrijejo prikolico. To je zlasti vidno tam, kjer je počitniška prikolica parkirana na istem mestu, več let. Včasih so se namesto nakupa zemljišča in izgradnje hiške, ljudje odločali za nakup počitniških prikolic. Večinoma so jih namestili v počitniške kampe, kjer so potem lahko uživali med vikendi in preživljali počitnice. Kasneje so se znašli in svoje počitniške prikolice začeli oddajati v tistem obdobju, ko je niso sami uporabljali. S tem so povrnili del pavšala, ki so ga morali plačati za prostor, kjer je počitniška prikolica stala. Seveda je bil to nekaj časa pravi hit. Včasih se je povezalo več družin, ki so postavile počitniške prikolice eno zraven druge in si tako zagotovili dodatni prostor za svoje počitnikovanje.

Predprostori so bili dodatno zanimivi tudi kot zaščita za avtomobile, ki so bili večinoma v kampih, parkirani kar zraven počitniških prikolic. Tako so lahko avto pospravili pod streho in ves čas dopustovanja niso skrbeli za dodatno zaščito. To je bilo še zlasti opazno tam, kjer so v kampih imeli veliko iglavcev. Smola, ki bi padla z iglavcev bi lahko poškodovala površino avtomobila. Tako je predprostor postal zanimiv, ne samo kot bivalni prostor, ampak tudi kot začasna garaža.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve