Napihljiv SUP

DomovNaZraku.siNapihljiv SUP

Napihljiv SUP

Polmar d.o.o.

sup

Supanje je zabavna športna aktivnost, ki nas sprošča in krepi naš organizem. Na prvi vtis deluje zakomplicirano, čeprav je zelo enostavna športna zvrst. Loti se je lahko prav vsak posameznik. Kajak ali sup. Čeprav pri obeh veslamo, je razlika velika. V kajaku sedimo in veslamo. Na supu stojimo in veslamo. Pri tem aktiviramo vse mišične skupine na telesu. Krepimo si ravnotežje in stabilnost in še gibanje na svežem zraku nam dodatno koristi. Poleg tega lahko še opazujemo okolico. Učinki so več kot pozitivni. Veliko športnih trenerjev je za nabiranje kondicije vključilo sup v redne vadbene cikluse. Rekreativci pri uporabi supa izvajajo jogo ali pilates.

Vse, kar potrebujemo, je primeren sup in veslo. Ker je sup napihljiv, ga lahko enostavno prenašamo v avtu. Spravimo ga v torbo, tako, da je tudi samo fizično prenašanje dokaj enostavno. Edino kar je nujno pri supanju, je pogoj, da znamo plavati in vodna površina. Lahko je potok, reka, morje ali jezero. Kot oblika rekreacije, se je supanje prijelo po celem svetu. Učenje in uporaba supa ne zahteva veliko časa. V eni uri se naučimo dovolj, da lahko sami, samozavestno drsimo po vodni površini.

Poznamo različne oblike supov. Allround supi so primerni za rekreativno in družinsko uporabo in začetnike. Njihova značilna oblika je zaobljen nos in širši rep deske. Njihova dolžina približno 305 do 335 centimetrov.

Wawe supi so namenjeni jezdenju na valovih. To so krajše deske, ki so manj stabilne. Bolj so okretne, ker je njihova funkcija enako surfu, srfanje po valovih. Bolj ukrivljene oblike. Dolžina približno 305 centimetrov.

Race spadajo med tekmovalne supe. Daljša deska,so ožje in posledično manj stabilne. Njihova bistvena  lastnost je hitrejše supanje in so namenjene za tekmovanja. Tekmovalni supi so v dolžini med 365 do 450 centimetrov.

Touring (sport) so skupina športnih in potovalnih supov. Njihov namen je osvajanje daljše razdalje, oziroma za potovanje. Na to vrsto supa lahko naložimo več dodatne opreme, ki jo ob daljšem času na vodi potrebujemo. Napihljiv šotor, neprepustne torbe, spalne vreče, posodo s hrano ali kaj drugega, kar bomo potrebovali na potovanju s pomočjo supa. Lahko uporabimo napihljive vlečne tube, ki nam pomagajo prenesti določen del opreme. Družinski šotori niso primerni za prevoz na supu.

Izbrati moramo še primerno veslo. Če bo sup uporabilo več družinskih članov, se priporoča nakup zložljivega vesla. Tako se lahko nastavi na poljubno dolžino za vsakega uporabnika. Vzdrževanje opreme je zelo pomemben element. V zimskem času, ko sup miruje dalj časa. Dobro ga speremo po zadnji uporabi. Peremo ga s sladko vodo in ga dobro posušimo.

V kolikor ugotovimo poškodbo ali prasko, moramo poskrbeti za odpravo poškodbe. Shranjujemo ga v prostoru, ki mora biti suh, brez vlage in tam, kjer ni izpostavljen soncu in sončnim žarkom. Supa ne smemo zavijati v folijo v zimskem času ali ga shraniti v vrečke za smeti. Če ostane zavit v omenjena materiala, se lahko razvijejo določeni mikroorganizmi.

Dodatno vlogo igra torba za prevoz sup-a. Po možnosti naj ima torba kolesa. To je pomembno za vse tiste, ki veliko potujejo. Tako se izognejo stalnemu nošenju torbe po letališčih.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve