Napihljivi šotori

DomovNaZraku.siNapihljivi šotori

Napihljivi šotori

Polmar d.o.o.

napihljivi sotori

Klasične šotore počasi nadomeščajo napihljivi šotori. Bistvena razlika med napihljivi šotori in klasičnimi šotori, je način postavitve. Namesto kovinskega ogrodja ali ogrodja iz aluminija, zrak poskrbi v posebnih zračnih komorah za stabilnost šotora. Druga prednost je hitrejša postavitev in manjši napor, oziroma ne potrebujemo veliko pomoči pri postavljanju napihljivega šotora. Določeni šotori se postavijo že v 5 minutah.

Podobno kot klasični šotori, so na voljo v več različicah. Še vedno pa je najbolj pomembno za koliko oseb bomo šotor potrebovali. Med modeli so tudi družinski šotori, ki so največji glede na površino in število oseb. Napihljivi šotori uporabljajo visoko kakovostni in zračni poliester kot osnovo. Strehe so lahko iz trpežnega poliestra, ki ga dodatno obdelajo s poliuretanskim premazom. Šivi so v veliki večini varjeni. Zelo pomemben je delež vodnega stolpca. Z velikostjo šotora se tudi razporeditev prostorov spreminja in tudi stojna višina je pri največjih šotorih pri vseh proizvajalcih zagotovljena. Zaželeni so tudi zračniki, ki poskrbijo za pretok zraka, glede na vremenske razmere. Lahko imajo tudi panoramska ali mrežasta okna. Dodatno imajo lahko tudi mrežasta vrata s pregradami na zadrgo. Pri določenih modelih se lahko vrata ali pregrada odstrani brez posebnega napora. Določeni modeli imajo na pregradah tudi priročne žepe za odlaganje manjših predmetov. Potrebujemo še dobro tlačilko ali električno pumpo, da ga bomo postavili.

Ker ne potrebuje nobene konstrukcije, spadajo napihljivi šotori med bolj priljubljene, med uporabniki šotorov. Časovno nam vzame med 5 do 20 minut časa za postavitev. Ne zahteva veliko napora za postavitev. Še vedno pa velja poskrbeti za pričvrstitev šotora. Zavedati se moramo, da smo na prostem in močnejši veter ali nenadni sunek vetra, lahko napihljive šotore dobro zamajejo ali celo odpihnejo.

Ker so napihljivi šotori atraktivni, so oglaševalci izkoristili priložnost in njihovo postavitev uporabili  tudi za marketinške prijeme. Začeli so na njih pritrjevati logotipe, izdelovati različne napihljive oblike po željah kupcev. To jim omogoča hitro postavitev na katerikoli lokaciji, brez posebnega orodja ali strokovnega znanja. Potrebujemo samo ravno podlago v velikosti napihnjenega šotora in kolikor meri v višino. Počasi so napihljive vlečne tube začeli menjati za napihljive šotore.

Potrebno je omeniti tudi velikost zloženega napihljivega šotora, ki v primerjavi z klasičnim šotorom zasede več prostora. Posledično je zaradi strukture izdelave tudi težji od klasičnega. Edina razlika je, da nimamo ogrodja, ki se pri transportu lahko zvije ali zlomi. Poskrbeti moramo, da je napihljiv šotor po končani uporabi čist in suh.

Pri kampiranju na morju se napihljivi šotori in plažni senčniki odlično dopolnjujejo. Oba je enostavno namestiti, sta koristna in oba ščitita pred soncem. Pri potovanjih je dobro preveriti ali ima posamezna država kakšno regulativo ali omejitev glede barve. Najmanj zgrešimo s tako barvo, ki se lepo zlije z okolico in ne izstopa vizualno. Tako ne bomo imeli nobenega problema z lokalnimi oblastmi ali posamezniki, ki bi bili občutljivi na določeno barvo. Včasih nas sicer živahnejša barva reši. V primeru, da nas morajo poiskati, bi kričeča barva napihljivega šotora bila vidna že od daleč in bi nas z lahkoto opazili. Seveda je še vedno na prvem mestu uporabnost in funkcionalnost šotora. Dobro premislimo tudi glede velikosti, saj moramo imeti v notranjosti napihljivega šotora dovolj prostora za prtljago.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve