Plažni senčniki

DomovNaZraku.siPlažni senčniki

Plažni senčniki

Polmar d.o.o.

plazni sencniki

Ljudje smo vedno bolj osveščeni glede zdravja in vpliva vremena na naše telo. Zato se tudi vedno manj izpostavljamo sončnim žarkom in iščemo senco, da nas sonce ne opeče. Tukaj nastopijo v vsej svoji vlogi plažni senčniki.

To so senčniki manjše velikosti. Njihov prvenstven namen je bil; uporaba na plaži, ob bazenu, na domači terasi, oziroma povsod v bližini vodnih površin. Največkrat imamo težave glede sence ravno na morju ali ob bazenu, kjer ni dovolj naravne ali narejene zaščite pred soncem.

Ravno zaradi vpliva sonca na našo kožo, je potrebno poskrbeti za senco, da nismo predolgo izpostavljeni UV žarkom, ki nam škodujejo. Plažni senčniki so tudi nepogrešljiv del opreme za družine z majhnimi otroci, ki se lahko skrijejo pred soncem. Zelo koristni so tudi na domači terasi. Zlasti tam, kjer nimamo možnosti za namestitev tende.

Ker so plažni senčniki narejeni iz lahkih materialov, so lahki za prenašanje. Lahko se zložijo in postavijo. Zaradi vsega naštetega so tudi cenovno bolj dostopni. Veliko podjetij jih izkorišča v reklamne namene. Zaradi njihove enostavne oblike in dimenzij, se na njih enostavno natisne željena reklama. Barve so na voljo različne, ki jih uporabnik izbere glede na svoje želje.  Samo platno je iz poliestra, impregniran in vodo odporen. Dodatno je antistatično zaščiten na prah in mora biti UV odbojen.

Ker so plažni senčniki hitro postavljeni in je samo shranjevanje  dokaj enostavno, so priljubljeni del prtljage za kampiranje. Tako ga lahko enostavno vzamemo s seboj tudi na sup ali kajak. Lahko nam služi kot dodatek avtodomu, šotoru ali počitniški prikolici. Zaradi svoje majhne teže, ga lahko vzamemo s seboj tudi na kakšen daljši pohod. Enostavno ga pritrdimo na zunanji del nahrbtnika. In senca na poti je zagotovljena. Za napihljive vlečne tube plažni senčnik ni ravno primeren. Ker dosegajo večje hitrosti, ko jih vlečejo s čolni, bi senčnik ustvarjal zaviralni moment. S tem bi upočasnili čoln, ki vleče vlečne tube in adrenalinski užitek tistim, ki bi bili na tubi.

Oblike in načini uporabe so za plažne senčnike velike. Tako so lahko popolnoma odprti in dostopni iz vseh smeri. Pa še lahek vetrič v tem primeru piha skozi senčnik. Največ jih je narejenih tako, da imajo samo eno stran odprto, ostale pa so zaprte in imamo popolno zaščito pred pihanjem. Lahko so v obliki ponjave, da nas ščiti samo pred soncem, kot senčnik. Verjetno se je ravno iz senčnika in ovir, ki jih klasični senčnik pri sami postavitvi ima, razvila ta oblika senčnikov. Klasični senčnik potrebuje podstavek, ki ga drži  na mestu. Podstavek je lahko betonski ali pa plastičen. V primeru, da je narejen iz plastike, ga je potrebno napolniti z vodo ali mivko. To nam potem zagotavlja, da ima dovolj opore za veter, da ga ne prevrne ali odpihne. Betonski podstavek je težek že sam po sebi in ni potrebno dodatnega ukrepanja. V kolikor smo klasični senčnik samo zapičili v zemljo ali mivko, smo velikokrat naleteli na težavo. Če je bil veter malo močnejši nam ga je takoj odpihnilo in smo ga morali loviti po plaži. Plažne senčnike pa enostavno pritrdimo z vrvicami ali pa na zunanjo stran postavimo nekaj kamnov in je zadeva pod kontrolo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve