Predprostori za avtodome

DomovNaZraku.siPredprostori za avtodome

Predprostori za avtodome

Polmar d.o.o.

predprostori za avtodome

Z razmahom počitnikovanj z avtodomi, so se pojavila povpraševanja za predprostore. Predprostori za avtodome pomagajo povečati bivalni prostor avtodoma. Tako lahko dobimo dodatni prostor za kuhanje ali pa lahko postavimo mizo in stole kje na svežem zraku in v senci udobno počivamo ali pa uživamo ob hrani.

Kamp oprema za dopustovanje z avtodomom danes vključuje razne stvari. Predprostori za avtodome pa postajajo v veliki meri nujni del kamp opreme. Predprostori za prikolice so zelo težko kompatibilni z avtodomi. Sama oblika prikolic in avtodomov je popolnoma različna. Tako obstaja zelo majhna verjetnost, da bi predprostor za prikolice popolnoma ustrezal predprostoru za avtodom. Tudi tende niso primerne za avtodome. Če pa jih že proizvajalec namesti, pa obstaja cel kup pravil, kdaj tendo ne smemo razpreti, oziroma uporabljati.

Predprostori za avtodome zahtevajo kar nekaj pozornosti glede čiščenja in vzdrževanja. Očistimo ga s pomočjo vode. Če pa slučajno imamo kakšen trdovratnejši madež, ča očistimo s posebnim čistilom za šotore. Določen problem nam lahko pri čiščenju predstavlja drevesna smola. V tem primeru je dobro, da že pri postavljanju preverimo, kje bi lahko drevesna smola kapljala na predprostor in tam namestiti dodatno zaščito. Smola sicer ne škoduje predprostoru. Lahko pa škodujejo čistila, ki bi jih uporabili pri čiščenju. Še zlasti, če bi bila čistila preveč agresivna. Sicer lahko v grobem smolo odstranimo s kakšnim trdim predmetom. Ostanek pustimo, da se posuši in ga nato s krtačo, ki mora biti mehka, odstranimo. Nikakor ne smemo uporabiti belila, pralnega praška, vroče vode in odstranjevalca madežev.

Družinski šotori in predprostori za avtodome imajo nekaj skupnega. Ne smemo pozabiti očistiti palic, klinov in zadrg. Če ga peremo z vodo, ga moramo obvezno posušiti v senci. Preveriti moramo ali je kje poškodovan. V kolikor odkrijemo poškodbe, je priporočljivo, da obiščemo servisno delavnico, da nam poškodbe popravijo.

Podirati ga začnemo po delih. Večina tipov predprostorov ima možnost, da se prednja stran in obe stranici ločita od strehe. To nam lahko precej olajša pospravljanje predprostora. Kline preprosto izvlečemo in jih zložimo na kup. Potrebno jih je očistiti, da nam morebitni ostanki zemlje ne umažejo kakšen drug del opreme. Če je kakšne izmed klinov poškodovan, ga je potrebno nadomestiti z novim. Priporočljivo je, da nadomestimo poškodovane kline v čim krajšem času z novimi. Delo opravimo previdno, da med samim procesom podiranja ne poškodujemo predprostora. Potrebno je poskrbeti tudi za vzdrževanje. Tukaj je mišljeno, da poskrbimo za vijake, matice in vse dele, ki potrebujejo dodatno zaščito pred rjavenjem. S tem se tudi izognemo večjim težavam, pri naslednjem postavljanju.

Vse dele predprostora zložimo ločeno. Smolo moramo odstraniti, da preprečimo morebitno lepljenje posameznih delov skupaj. V kolikor imamo okna, je potrebno med okna vstaviti bel ovojni papir, da preprečimo dotik plastike. V kolikor ne bi popolnoma osušili predprostora in ga vlažnega shranili preko zime, bo naslednjo sezono postal popolnoma neuporaben.

Ko se lotimo podiranja predprostora in shranjevanja, je nujno potrebo vse sestavne dele temeljito očistiti. Edino kar svetujemo je, da pred podiranjem na varno pospravimo vso ostalo opremo za kampiranje. Shranimo ga v suh prostor, da nam plesen ne uniči tkanine ali pusti neprijeten vonj.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve