Stoli

Stoli

NIK-LES d.o.o.

stoli

Stoli zelo enostavni del pohištva, ki pa je zelo pomemben. Uporabljamo jih doma, v službi, avtomobilih, avtobusih, letalih, kolesih; skratka vsak dan sedimo na stolih. Verjetno se premalo zavedamo, kako pomemben del našega življenja predstavlja stol.

Izdelujemo jih iz različnih materialov: les, kovina, plastika, bambus, ITD. Najbolj pogosti so leseni. Stoli so primerni za različne namene. Vrtni stoli so namenjeni uporabi na prostem. Pisarniški stoli so namenjeni za pisarne in delovne prostore. Kuhinjski stoli se uporabljajo pretežno v jedilnicah ali kuhinjah. Barski stoli so pretežno namenjeni lokalom. Lahko pa jih uporabljamo v modernih kuhinjah, kjer imamo visoke pulte ali namenski pult za druženje.

Glede na trende opremljanja prostorov, so stoli zanimiv dekorativni element, poleg njegove primarne funkcije udobnega sedenja. Tako jih imamo na voljo v nešteto barvnih kombinacijah, oblazinjene, usnjene; skratka za vsak okus in stil se najde stol. Konferenčni stoli so mogoče še najbolj klasični in večinoma v črni barvi. Seveda pa je vedno bolj v ospredju zdravje in položaj telesa pri sedenju na stolu.

Ker večji del dneva in našega življenja presedimo, je potrebno imeti stol, ki je udoben in zdrav. Veliko časa raziskovalci in proizvajalci stolov posvečajo razvoju stola in lege telesa. Tako imamo na voljo aktivne stole, ki sami po sebi ne zagotavljajo enostavnega sedenja. Tako moramo pri sedenju na aktivnih stolih aktivirati veliko mišic, da se obdržimo na stolu. To nam zagotavlja tudi pravilno držo in s tem posledično razbremenimo hrbtenico.

Ne smemo pozabiti, da so stoli tudi zelo pomemben dejavnik pri srečanju visokih državnikov. Tako lahko iz zgodovine vidimo, da ne glede na občutljivost posameznega zgodovinskega obdobja niso zanemarili stole, na katerih so se sklepala zavezništva ali mirovne pogodbe. Enako je z vladarji ali kralji, ki so svoj prestol skrbno načrtovali in ga prilagodili po meri.

Stoli so pomemben dejavnik tudi pri razvoju otroka. Otroški avto sedeži imajo dvojno vlogo: udobno sedenje ali ležanje in varnostna školjka v primeru prometne nesreče. Proizvajalci otroških avto sedežev vedno več denarja usmerjajo v segment varnostni otroških sedežev. Na drugi strani so prepisani minimalni standardi, ki zagotavljajo varnost otrok pri morebitnih nesrečah.

V prodajnem salonu podjetja NIK-LES d.o.o. lahko pogledate izdelke, ki vam bodo krasili kuhinje, terase, dnevne sobe ali ostale prostore. Njihovo prodajno osebje vam bo pomagalo z nasveti in koristnimi informacijami, da boste izbrali pravi stol. Veliko različnih oblik, barv, materialov obeta dober nabor izdelkov, med katerimi bomo morali izbrati pravega. Naj bo užitek sedenja in našega počutja vedno najboljši s pravilnim stolom.

Potrebno je tudi upoštevati prostor in razporeditev ostalega pohištva v prostoru. Tako bomo pravilno izbrali. Korak naprej so naredili določeni proizvajalci, ki nam pred samim nakupom, omogočijo virtualni prikaz predmeta v prostoru, kjer ga planiramo postaviti. Tako lahko lažje predvidimo ali bo izbran stol primeren ali ne. Poskrbeti moramo tudi za vzdrževanje stolov, še zlasti če jih uporabljamo zunaj. Tako je potrebno lesene stole vsake toliko časa na novo zaščititi pred soncem in dežjem. Vsak stol zahteva določeno mero pozornosti, da se njegova primarna funkcija ohranja. Če ne bomo stole vzdrževali bodo začeli propadati in jih bomo predčasno prisiljeni zamenjati.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve