Podnožje za mizo

DomovSHOWROOM.SIPodnožje za mizo

Podnožje za mizo

NIK-LES d.o.o.

podnozje za mizo

V kolikor smo vešči sestavljanja ali imamo vsaj malo ročnih spretnosti, si lahko sami sestavimo mize. Za to potrebujemo podnožje za mizo in zgornjo ploščo mize. Podnožje za mizo je lahko kovinsko, plastično, leseno ali kakšnega drugega materiala. Oblike so lahko različne in se seveda razlikuje glede na namen uporabe. Recimo za kuhinjske mize so bolj klasične pravokotne oblike ali pa imajo sredinski steber.

Tako lahko sami izberemo podnožje za mizo, ustrezno gornjo ploščo in se lotimo sestavljanja. Za sestavljanje potrebujemo nekaj osnovnega orodja, kot je kladivo, izvijač, mogoče dleto in seveda vijake. Z vijaki bomo ploščo pritrdili na podnožje in poskrbeli, da se nameščena plošča ne premika. Tako bomo preprečili morebitni zdrs zgornje plošče s podnožja ali da se nam plošča prevrne, če jo bomo napačno obremenili.

Pri vrtnem pohištvu je dobra izbira podnožja za mizo važna z vidika, da bo končni izgled mize in vrtni stoli zadovoljilo naš okus in potrebe. Konferenčni stoli in podnožje za konferenčno mizo je manj problematično, ker je najbolj pogosto podnožje za mizo in stolov kovina. Tako lahko najmanj zgrešimo pri nakupu podnožja za konferenčno mizo.

Gornja plošča, ki jo bomo namestili na podnožje mora biti dovolj velika in ustreznega materiala. Včasih se nam lahko zgodi, da določene gornje plošče ne bomo mogli namestiti, ker podnožje nima ustreznih lukenj za pritrditev na ustreznem mestu. zato moramo paziti, da ne bomo izbrali in šele pri namestitvi ugotovili, da ne bo šlo.

V kolikor imamo za sestaviti več miz in podnožij, si poiščimo pomoč. Zato vam v prodajnem salonu podjetja NIK-LES svetujejo in vas usmerijo do pravega izvajalca, ki bo stvari namestil skupaj. Še posebno bo pomoč ali nasvet koristen za pisarniške mize in kakšno podnožje izbrati. Tukaj moramo poskrbeti za maksimalno podporo in nasvete, da ne bomo brcnili v temo. Saj veste kako pravijo, da izgled pisarn pove veliko o samem podjetju in stanju podjetja. Podobno kot to velja za obleko.

Pisarniški stoli imajo določen gibalne funkcije, zato mora biti podnožje mize prilagojeno uporabniku v celoti. Ne bi imelo smisla, če ima podnožje mize spodaj kakšno letev, ki drži podnožje skupaj. Zaradi tega ne bomo mogli s pisarniškem stolom priti pod mizo in bo miza nefunkcionalna.

Podnožje mize bo potrebno vzdrževati in čistiti. Zato se  moramo pred nakupom  pozanimati, kaj vse potrebujemo za vzdrževanje. Včasih je potrebno imeti kakšne posebne preparate za vzdrževanje. To še posebno velja za lesena podnožja, kjer pride do raztezanja ali sušenja. Tako bomo življenjsko dobo podnožja in posledično mize ohranjali na daljši rok.

Pri samem izboru podnožja mize moramo poskrbeti še za ustrezen transport iz trgovine do mesta montaže. Ker so večinoma podnožja miz že sestavljena, nam lahko prevoz pomeni logističen izziv. Tako je lahko preveliko podnožje še možno peljati s prevoznim sredstvom do montažnega prostora. Tam pa se lahko soočimo z novimi težavami. Podnožje je preveliko za dvigalo, vhodna vrata ali pa ga ne moremo nikar spraviti v prostor; recimo stanovanje. Potrebno je dobro premeriti in premisliti vse elemente, ki bodo vplivali na končno postavitev.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve