Jedilne mize

DomovSHOWROOM.SIJedilne mize

Jedilne mize

NIK-LES d.o.o.

jedilne-mize

V današnjem času si le redko kdo zamisli jedilno mizo z jedilnico v ločenem prostoru. Najpogosteje je jedilnica  nek vmesni del med kuhinjo in dnevno sobo, zato se jima tudi oblika vedno bolj  prilagaja. Meje med jedilnico in dnevno sobo so  vse bolj zabrisane. Jedilnica je postala  prostor za druženja, zato ima funkcijo, da vabi k uživanju obrokov in poudarja domačnost. Jedilne mize so  lahko tisti element, ki odstopa po stilu v takem odprtem in poenotenem prostoru. Glede na to, da so v večini primerov sodobne kuhinje gladkih, ravnih linij, pogosto brez nekih  vidnih ročajev in kakršnih koli detajlov, se zdi samoumevno, da bodo  naše  prostore popestrile jedilne mize, h katerim spadajo stoli. Različni materiali in kombinacije materialov, se že veliko časa uporabljajo tako pri stolih, za jedilne mize, tudi gostinske mize kot tudi za vrtno pohištvo.  Na primer, masivni les je je že izbira po tradiciji, tudi plastika je  zelo priljubljena, največ  pri stolih, za katerikoli prostor, največ pa se zadnje čase za delo namenja plastika, ko se delajo  vrtni stoli.

Jedilne mize so lahko cele iz masivnega lesa,  delujejo pa zelo  sodobno in minimalistično. Pred nekaj leti so bili  ob mizah zelo priljubljeni jedilni koti  namesto stolov. Dandanes je to spet v modi,  da stojijo ob kakšni jedilni mizi , ne delujejo pa rustikalno, čeprav so koti izdelani  iz lesa.

Pogostokrat je rešitev za jedilne mize v odprtem bivalno-kuhinjskem prostoru  še vedno jedilna miza, ki se nadaljuje iz delovnega otoka. V tem primeru je dobro, da se uporabi enak material  kot za delovni pult na otoku, na primer  les, pravi ali umetni kamen, marmorna plošča, ali pač material, iz kakršnega je izdelan delovni pult. Ob takih jedilnih mizah bomo, kakor nam svetujejo oblikovalci in prodajalci, še vedno najlažje  sedeli na barskih stolih, ki jih seveda kombiniramo barvno, da zaključimo celoten izgled.

Trenutni modni  trendi na področju jedilnih miz danes  favorizirajo štirioglate mize, takoj za njimi pa so okrogle mize. Je pa vseeno dobro, da  pri izbiri  sledimo tudi potrebam in velikosti prostora. Okrogle mize so lahko kdaj glede na našo razporeditev prostora mnogo bolj primerne, dovolijo sedenje veliko večjega  števila ljudi kot štirioglata miza. Je pa zanimivo, da  okrogle mize ustrezajo načelom feng shuja. Po drugi strani pa se  pokaže, da  štirioglata miza prinaša prostorsko bolj idealne rešitve. Če jo potisnemo ob steno, pridobimo ogromno prostora, kar je za manjše prostore idealna rešitev.

Sledite svojim  potrebam in izgledu  prostora. Ko se enkrat  odločimo za pravo  obliko, je čas, da se izbere še prava velikost.  V primeru, da imamo  veliko prostora namenjenega za jedilni prostor, potem bomo zlahka posvetili veliko pozornost  estetiki. Sicer pa je potrebno vedeti približno  število oseb, ki bo mizo uporabljalo vsak dan. Velja neko nepisano  pravilo da ena oseba potrebuje približno 60 cm .

Zelo pomembna je tudi višina jedilne mize, je parameter, ki določa stopnjo udobja med prehranjevanjem. Če na primer pravilno izberete višino mize, boste občutili popolno ugodje

Če je jedilna miza malce nižja, potem se moramo samodejno nagibati k njej in nehote nam povzroči bolečino v hrbtenici zaradi neprave drže. Tudi samo sedenje ob taki mizi ne daje nobenega udobja. Zato je potrebno dobro premisliti vse, preden se odločimo za nakup jedilne mize.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve