Pranje z likanjem

DomovHALO LIKANJEPranje z likanjem

Pranje z likanjem

Roman Božič s.p.

pranje z likanjem

Ker se danes vedno težje najde čas za določena opravila doma, si lahko za pranje in likanje pomagamo s čistilnico. Pranje oblačil in likanje oblačil zaupamo čistilnicam, ki bodo namesto nas opravili to delo. Tako nam podjetje Pralteks odnese en del skrbi.

Sama storitev pranje z likanjem, je mišljena na način, da stranka pripravi oblačila, ki jih je potrebno oprati in kasneje zlikati. Stranka pokliče čistilnico, se dogovori za prevzem oblačil in katera oblačila bo potrebno še dodatno zlikati. Čistilnica ob dogovorjenem terminu prevzame oblačila in jih odpelje v svoje prostore v nadaljnjo obdelavo. Vsa oblačila razporedijo po kategorijah in jih operejo na primerni temperaturi. Seveda imajo čistilnice na voljo veliko boljše pralne stroje, kot jih imamo doma. Tako lahko hkrati operejo večje količine, kot imamo kapaciteto v domačih pralnih strojih. Po pranju, je na vrsti sušenje opranih oblačil. Tudi tukaj imajo na voljo večje sušilne stroje ali pa posebne sušilne komore. Čistilnice tudi na tem delu procesa skrbijo, da imajo na voljo vedno najboljše stroje, ki morajo opraviti določene procese.

Nekatere čistilnice imajo za določene stranke v ponudbi tudi sušenje na zraku, kar pomeni, da se njihova oblačila ali druge stvari sušijo po naravni metodi, s pomočjo traka in vetra. Samo likanje srajc je danes že skoraj popolnoma avtomatizirano. Posebna stojala, ki so oblikovana po telesu, omogočajo dokaj enostavno likanje. Srajco namestimo na stojalo ali lutko, povlečemo komoro preko lutke ali stojala. Komora objame srajco po celotnem obsegu in s pomočjo pare in toplote srajco zlika v enem poskusu. Srajco je potrebno samo dati na obešalnik, preko nje potegniti PVC prevleko in srajca je gotova za prevzem ali dostavo. Čistilnica ob dogovorjenem terminu vrne stranki oprano in zlikano srajco, ki jo lahko takoj oblečemo.

Zlasti danes, ko imamo zaradi nešteto drugih aktivnosti in hitrega tempa življenja, manj časa za pranje z likanje, nam bo tak način, prišel še kako prav. Seveda so ponudniki različni in tudi kakovost opravljenega likanja je lahko drugačna. Nekateri samo operejo, nekateri zlikajo vse na rob, nekateri nimajo možnosti dostave in prevzema ali pa je kar drug faktor, ki bo vplival, koga bomo izbrali. Vsekakor pa moramo dati jasna navodila, če imamo kakšen delikaten kos oblačila, na katerega mora biti čistilnica pozorna, ko ga dobi v obdelavo.

Pranje z likanjem omogoča veliko različnih možnosti. Lahko gre za brisače ali posteljnino. Lahko se dogovorimo za likanje uniform za hotele, restavracije, kozmetične salone, trgovine in podobno. Športni klubi imajo cele kupe športnih dresov, ki jih je potrebno oprati po vsaki tekmi. Tudi določeni poslovni subjekti, imajo vedno večje potrebe za pranje srajc. Še posebno tam, kjer je srajca predpisana za nošenje vsak dan pri delu. Podjetja, ki imajo tako pravilo, največkrat nimajo svoje pralnice, kjer bi zagotavljali pranje z likanjem.

Ne glede na vse možnosti, ki so na voljo, pa je vedno lepo pogledati osebo, ki ima srajco ali obleko zlikano. Nekako več zaupanja in samozavesti dobimo tudi sami, ko oblečemo najljubšo srajco in je zlikana. Na njej ni gubice ali da bi bila kje zmečkana.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve