Čiščenje preprog

DomovHALO LIKANJEČiščenje preprog

Čiščenje preprog

Roman Božič s.p.

čiščenje preprog

V domovih nam tla krasijo preproge. Preproge so različnih velikosti, oblik in barv. Preproge so velikokrat zelo pomembne pri otroški igri, dajejo dodatno toplino, da nas recimo ne zebe v noge. Seveda se preproge sčasoma umažejo, jih nehote polijemo s pijačo, pade nam hrana na preprogo in podobno. Seveda je v takih primerih dobro vedeti, kaj moramo storiti. Velikokrat nam je preproga bila podarjena, ali smo jo kupili na potovanju in nam nekaj pomeni. Seveda je ne moremo kar zamenjati, še zlasti ča ima sentimentalno vrednost.

Čiščenje preprog v domačem okolju ima drugačno funkcijo, kot če preprogo nesemo v kemično čistilnico. Seveda je potrebno preproge redno čistiti. Skrb zanje v domačem okolju je povezana s sesanjem in kako poskrbimo, da se preproge ne razbarvajo. Ko preprogo kupimo, moramo upoštevati navodila za čiščenje preproge. Sam proces čiščenja je vezan na sestavo preproge. Iz česa je preproga izdelana, gostota vlaken in ostale podrobnosti o preprogi, nam bodo koristile, ko se bomo lotili čiščenja. Sesalniki današnjega dne so učinkoviti. Njihova večja moč sesanja, pa lahko za čiščenje preprog predstavlja agresiven poseg. Če bomo imeli v sesalniku veliko vlaken po končanem sesanju preproge, je potrebno prilagoditi moč sesanja. Če ima preproga resice ali obrobe, tam ne čistimo preprog, ker nam lahko razpadejo. ČE ima preproga madež, ga nikoli ne smemo drgniti. Obrišemo ga s čisto belo krpo. Madeži v tem primeru ne bodo postali trajni in se jih bomo kasneje lažje znebili.

Čiščenje preprog doma je dokaj enostavno opravilo. Če imamo preproge z grudicami, jih s sesalcem očistimo tako, da sesamo v smeri vlaken, brez uporabe ščetke. Svež madež odstranimo s čistim prtičkom bele barve. Lahko se uporabi mešanica hladne vode in malo detergenta. Stare madeže iz preproge odstranimo v kemični čistilnici in naročimo kemično čiščenje preproge. Nikakor pa ne smemo starih madežev poskušati odstraniti s čistilnimi raztopinami. Tako bomo stanje preproge občutno poslabšali.

Preproge iz sintetičnih vlaken in lamelne zavese, ni priporočljivo prati skupaj. Preproge iz sintetičnih vlaken sušimo v zračnem prostoru. Še najbolje je, da jih posušimo na soncu. Zato jih tudi ne smemo sušiti skupaj z oblačili, ker jih je potrebno položiti in ne obesiti. Tako preprečimo kakršno koli spremembo oblike na preprogi.

Čiščenje preprog iz naravnih vlaken, kadar se nam razlije tekočina, je dokaj preprosto. Madež izperemo s pomočjo belega prtička z zunanje strani. Tako preprečimo madežu, da bi postal trajni madež. Potem pa odnesemo preprogo na profesionalno čiščenje. Tako pri preprogah velja enako pravilo kot za pranje zaves. Profesionalno čiščenje zaupamo tistim, ki imajo izkušnje ali pa so že dolgo prisotni na trgu. Veliko ponudnikov čiščenja preprog, nudi prevzem na domu. To nam skrajša pot in iskanje primernega časa za dostavo preproge v čistilnico. Samo pokličemo in ekipa HALO LIKANJE pride na naš dom in odpelje preprogo v čiščenje. Pri prevzemu, se z njimi dogovorimo o terminu vračila preproge iz čiščenja. Vsekakor je preproga pomemben element vsakega doma, poslovnega prostora ali pa družabnega dogodka. Velikokrat se sploh ne zavedamo, da recimo stojimo na preprogi, ki je stara 200 ali več let. Ali pa da ima preproga pomembno zgodovinsko vlogo, saj so na njen stali pomembni državniki.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve