Pranje srajc

DomovHALO LIKANJEPranje srajc

Pranje srajc

Roman Božič s.p.

pranje srajc

Srajce so pomemben del naših vsakdanjih oblačil. Prvi vtis je zelo pomemben, ko nosimo srajco. Če srajca ni dobro oprana in zlikana, bomo v vstopu v prostor takoj izgubili nekaj dragocenih točk. Določeni strokovnjaki so rekli, da s čisto in zlikano srajco, opazovalcu sporočate kakšni ste. Če je srajca zlikana in oprana, to pomeni da smo skrbni in imamo visoke standarde. Ker vsi poznamo rek »čas je denar« in je danes zelo pomemben dejavnik, se lahko pri srajcah vprašamo sledeče. Ali imamo v tem hitrem tempu dovolj časa za opravila, ki nam predstavljajo oviro ali pa jih preprosto ne maramo. To velja predvsem za likanje. Že zlasti za likanje srajc. Samo pranje srajc ni taka ovira. Likanja pa v velikih primerih sproža rahel odpor in odlašanje tega opravila, do zadnjega trenutka.

V takem primeru je bolje, da se odločimo in prepustimo likanje nekomu drugemu. Tukaj nastopijo čistilnice, ki nudijo ravno tako storitev. Mi lahko ta čas namenimo za druga opravila ali aktivnosti. Če primerjamo pranje zaves ali pranje srajc, je velika razlika. Zavese operemo, jih obesimo in posušimo. Lahko jih takoj namestimo nazaj ali pa jih zložimo in pospravimo. Srajco na drugi strani pa moramo obesiti zelo hitro po končanem pranju. Obesiti jo je potrebno pravilno, da je preveč ne zmečkamo. Ko se posuši, jo je potrebno zlikati. Samo likanje je lahko kdaj pri srajcah malo dolgotrajni proces. Nikakor ne ujamemo vseh gub, potrebno jo je obračati, uporabiti rokavnik, za likanje rokavov in tako dalje. Ker proces likanja srajce ni tako enostaven, nam je včasih lažje, da jo damo v čistilnico. V čistilnici poskrbijo za vse in mi nimamo težav. Samo poklicati jih je potrebno, oddati srajce v likanje in čakati, da nam jih dostavijo nazaj.

V čistilnicah poskrbijo tudi za preprečitev bledenja. Tako srajca, ki je bila bela, ostane bela tudi po večkratnem čiščenju. Ovratniki in rokavi pod pazduho niso zamaščeni, in srajce so vedno pravilno zlikane. Ker znajo delati svoj posel, čistilnice poskrbijo, da oblačila ne bodo romala nepripravljena v pralne stroje in da madeži ne bodo zmagovalci na koncu pranja. Enako bodo v čistilnicah poskrbeli, da pranje srajc  ne postane na koncu samo zmečkana kepa, ampak eleganten kos oblačila.

Pri likanju se srajce obesi na obešalnike, prekrije se jih z zaščitno folijo in tako čakajo na prevzem ali pa za dostavo nazaj do stranke. V kolikor želimo, da nam jih v čistilnici zložijo, bodo to tudi naredili. Seveda v čistilnicah ne skrbijo samo za oblačila. Lahko se dogovorimo za čiščenje tepihov, v kolikor imamo tepihe, ki jih je potrebno očistiti. Tako lahko za pranje srajc in ostale stvari dobimo nek dodatne popust. Seveda imajo vse čistilnice tudi posebne vreče, kjer se oblačila ali pa stvari, ki jih bomo dali oprati ali zlikati zložijo. Tako lahko nabiramo nekaj časa oblačila in ko se nam vreča napolni, samo pokličemo čistilnico, da jih pridejo prevzet. Za sam prevzem ali povratno dostavo se lahko dogovorimo na domačem naslovu. V kolikor pa nam bolj odgovarja v službi, bo čistilnica stvari dostavila na naš služben naslov in v terminu, ki nam bo najbolj ustrezal.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve