Lamelne zavese

DomovHALO LIKANJELamelne zavese

Lamelne zavese

Roman Božič s.p.

ciscenje-lamelnih-zaves

Zelo uporabno in primerno senčilo za pisarne so lamelne zavese. Večina izbere klasične lamele v beli barvi ali v pastelnih odtenkih. Na voljo so tudi intenzivnejše barve in različni vzorci. Izbiramo lahko med različnimi širinami lamel. Standardne širine so 63, 89, 127 in 250 mm. Vsaka širina ima svoj pomen in končni izgled. Najožje lamele 63 mm širine, zavzamejo najmanj prostora in so elegantne na manjših in srednjih oknih. Lamele širine 89 mm ko so razprte potrebujejo manj odmika od stene in potrebujejo manj prostora. 127 mm širine so primerne za srednja in velika okna. Lahko bi rekli, da so klasične lamelne zavese. 250 mm lamele so najbolj elegantne med lamelami. Ko jih zložimo, so majhen skupek lamel. Ko pa jih razpremo, pa nudijo minimalen pogled skozi okno.

Izbiramo lahko med različnimi barvami in vzorci. Lamele lahko uporabimo tudi pri nepravilnih odprtinah. Popolnoma jih lahko prilagodimo glede na odprtino. Pri vlažnih prostorih, lahko namestimo lamele, ki so iz Aluminija ali plastičnih mas. Recimo v kuhinji ali kopalnici. Če lamele pravilno namestimo v tirnice, se lahko onemogoči vdor svetlobe v prostor v celoti.

Lamelna zavesa vsake toliko časa potrebuje kemično čiščenje, da se očistijo. To nam izbrana čistilnica uredi. Pridejo k nam in lamelne zavese poberejo, jih odpeljejo, očistijo in ponovno namestijo. V kolikor so to poslovni prostori, ki morajo biti ustrezno ločeni, potem je potrebno čiščenje lamelnih zaves zagotoviti takrat, ko ne bo moten delovni proces. Likanje lamelnih zaves ni potrebno. Sama struktura zavese je dovolj trdna, da se ne zmečka.

Ko so lamelne zavese nameščene, se lahko odločimo kako jih bomo upravljali. Lahko se odločimo za ročno ali avtomatizirano upravljanje. V kolikor se odločimo za ročno upravljanje, le to poteka preko vrvice. Vrvica je lahko navadna ali pa kovinska. V vsakem primeru gre za dvojni sistem upravljanja. Prvi sistem omogoča premikanje lamel levo in desno. Se opravi, da jih po dolžini v celoti zložimo ali razpremo. Drug sistem, pa ima funkcijo, da lamelo obrne za 90 stopinj. Tako lahko lamelo damo pod kot in svetloba prodira v prostor pod kotom, ali pa lamele v celoti zaprejo pretok svetlobe. Če se odločimo za avtomatizirano verzijo upravljanja lamel, to poteka preko gumbov in kontrolne plošče. Sedaj so na voljo daljinski upravljalci, ki nam takoj lamele postavijo v željeno pozicijo.

Vzdrževanje lamel je dokaj enostavno. Dovolj je občasno brisanje z vlažno krpo. Vsake toliko časa potrebujejo kemično čiščenje. Vsekakor pa, ko imamo redno spomladansko čiščenje in pranje zaves, takrat operemo tudi lamele. Lamele so trpežne in vzdržljive. Ravno zaradi teh lastnosti, se lamelna zavesa ne menja tako pogosto. Kljub temu pa ne more lamelna zavesa nadomestiti sten, ker nimajo zvočne ali toplotne izolacije. Moderni dizajn je lamelam odprl prostor tudi v domove. Vedno več ljudi lamele uvršča v svoj dom kot zamenjava za klasične zavese. Veliko lažje je vzdrževanje, rokovanje in tudi sam namestitev je lažja. Ker so se proizvajalci lamel približali uporabnikom z veliko različnimi barvami in oblikami, lahko skoraj vsak najde pravo, lamelno zaveso za svoj dom. Lahko bi se reklo, lamela za in v vsak dom.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve