Zalogovniki za sanitarno vodo

DomovBerettaZalogovniki za sanitarno vodo

Zalogovniki za sanitarno vodo

Al Wagi d.o.o.

Hranilniki tople vode, nekaterim bolj poznani pod nazivom zalogovniki toplote ali tudi zalogovniki za sanitarno vodo, so podpora vašemu ogrevalnemu sistemu. Primerni so za vse vrste naprav za centralno ogrevanje, ne glede na to ali je to kotel na lesno biomaso, toplotna črpalka, solarni kolektorji ali kombinacije več različnih virov toplote, zagotovo pa tovrstno investicijo v največji meri upraviči kombinacija s kotlom na polena, naj si bo to klasičen ali specialni uplinjevalni.

Z zalogovniki za sanitarno vodo optimiziramo učinkovitost ogrevanja in podaljšamo čas ogrevanja za isto količino porabljenega energenta, saj uskladišči višek toplote, ki jo kasneje lahko porabimo in v bistvu s tem preložimo ponovno kurjenje za določen čas. Shranjena oziroma akumulirana toplota tako služi neprekinjenemu ogrevanju tudi več ur ali v toplejših, prehodnih dneh celo več dni. Lahko rečemo, da je uporaba hranilnika tople vode tako vaši denarnici kot tudi okolju prijazen način ogrevanja. Pa dajmo trditev še malo podpreti s številkami – po informativnem izračunu, kjer ne upoštevamo toplotnih izgub skozi steno zalogovnika, naj bi veljalo, da bo 1.000-litrski zalogovnik, ki mu segrejemo vodo iz 30 °C na 80 °C,  potem še slabih 6 ur samostojno ogreval stanovanjski objekt, ki povprečno porabi 10 kWh in se ogreva preko talnega ogrevanja. Če pa imamo v enako energijsko potratnem stanovanju pretežno radiatorsko ogrevanje, kjer so radiatorji ogrevani na 55 °C, nam isti zalogovnik s pogreto vodo na 80 °C podaljša ogrevanje za slabe 3 ure. Zalogovnike za sanitarno vodo  najpogosteje vgrajujemo skupaj z plinsko pečjo, s čimer si lastnik novega ogrevalnega sistema zagotovi, da bo obisk kurilnice manj pogost in se bo v popoldnskih urah iz službe vrnil še v toplo stanovanje, kar nam zagotavlja pametni termostat.

Za velikost zalogovnika načeloma velja, da naj bi bila prostornina le-tega najmanj 12 litrov na liter polnilnega prostora oziroma najmanj 55 litrov na kW nazivne toplotne moči kurilne naprave. Če imamo 120-litrski prostor, po navedenem izračunu potrebujemo 1.440-litrski zalogovnik, torej bi bil za našo kurilnico primeren 1.500-litrski zalogovnik. Če imamo uplinjevalni kotel z močjo 30 kW, dobimo priporočeno prostornino zalogovnika 1.650 litrov. Poznamo več vrst zalogovnikov, in sicer osnovnega brez izmenjevalca, potem je na voljo z enim dodatnim izmenjevalcem, ki vam bo prišel prav, če imate npr. poleg kotla tudi solarni sistem, s tem ko zalogovniki za sanitarno vodo z dvema dodatnima izmenjevalcema omogoča priključitev več vrst ogrevalnih virov. Če imate stisko s prostorom, je na voljo tudi kombinirani hranilnik vode – kombo, ki je v osnovi zalogovnik, v katerega je potopljen emajlirani hranilnik sanitarne vode (bojler). Tako imate dva v enem. Običajno omogočajo tudi namestitev električnega grelca kot rezervni (back-up) vir toplote. Kateri bo pravi za vašo kurilnico, je povsem odvisno od potreb vašega ogrevalnega sistema, tako da se morate sami odločiti ali bo to ogrevanje na plin ali kaj drugega priporočamo vam pa predvsem to, da vzamete takega z dodano izolacijo. S pomočjo zalogovnika pridobimo udobnejše in obenem okolju kot vaši denarnici prijaznejše ogrevanje. V podjetju Beretta smo zavezani ekološko in finančno prijaznim rešitvam. Kontaktirajte nas in se sami prepričajte v našo kvaliteto.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve