Toplotne črpalke Beretta

DomovBerettaToplotne črpalke Beretta

Toplotne črpalke Beretta

Al Wagi d.o.o.

Toplotne črpalke Beretta

 Toplotne črpalke so verjetno eden izmed energetsko najbolj učinkovitih načinov, ki nam zagotavlja tako ogrevanje kot hlajenje in različne načine uporabe obnovljivih virov iz narave. Toplotna črpalka je sposobna izkoristiti odvečno toploto, ki jo je s pomočjo sonca najti v zraku, vodi in zemlji. Izkoristijo lahko celo toploto, ki nastaja pri industrijskih procesih ali opremi za hlajenje. Čeprav je tudi ogrevanje s plinom dobra in poceni možnost, pa velja razmisliti tudi o tej. V naravi je tok toplote iz višje v nižjo temperaturo, toplotne črpalke pa ta tok obrnejo na glavo.

Toplotne črpalke pa se lahko uporabijo tudi za hlajenje, zagotavljajo strokovnjaki podjetja Beretta. Uporabljamo jih lahko tudi za prezračevanje ali celo ogrevanje bazenske vode. Možnosti pa je še veliko več. Lahko se uporabi presežek toplote iz prostora, ki ga ohlajamo, v prostor, ki ga ogrevamo in s tem ubijemo dve muhi na en mah. Toplotne črpalke bistveno pripomorejo k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, kot so ogljikov dioksid, žveplov dioksid, dušikov oksid,  ki, kot vemo, škodujejo okolju, saj porabijo bistveno manj primarne energije. Takšne črpalke so sposobne pridobiti kar 75% energije iz obnovljivih virov, kakršni so zrak, voda, sonce in zemlja. Ustvarijo bistveno manjšo količino emisij CO2 kot večina ostalih ogrevalnih naprav, ki uporabljajo fosilna goriva.

Toplotna črpalka pri nizkih temperaturah ogreva, pri visokih pa hladi. To je visoko ekološko usmerjen način ogrevanja, ki ne obremenjuje okolja. Lahko ga uporabimo tudi v kombinaciji s kakim drugim virov ogrevanja in ju združimo, kot je to pri hibridnih ogrevalnih sistemih. Toplotna črpalka je, poenostavljeno povedano, nekakšna klimatska naprava, ki lahko prostor ogreva ali hladi, pri tem pa energijo dobiva iz naravnega okolja, kot sta na primer zrak ali zemlja. Zelo pomembna stvar je tudi velikost toplotne črpalke. Če bo le-ta premajhna, ne bo poleti zmogla ohladiti vašega stanovanja, pozimi pa ga ne bo zmogla ogreti. Na drugi strani je lahko toplotna črpalka tudi prevelika, v takem primeru se bo zelo pogosto vklapljala in izklapljala, zaradi česar ne bo možno popolnoma izkoristiti njenega potenciala, na drugi strani pa se bo v takem primeru povečala obraba mehanskih delov, kar pa seveda posledično pomeni skrajševanje življenjske dobe naprave.

V podjetju Beretta izdelujejo vrhunske toplotne črpalke najrazličnejših mer in velikosti, svetujemo pa, da se pogovorite z njihovimi strokovnjaki, ki vam bodo seveda znali svetovati, glede na prostor, katerega želite bodisi ogrevati, bodisi ohlajati, katera toplotna črpalka bi bila za tak prostor najprimernejša. Toplotnih črpalk je več vrst, na primer geotermalna toplotna črpalka, ta črpa toploto neposredno iz tal, torej zemlje, poznamo pa tudi toplotno črpalko zrak-voda, ki energijo potegne iz zraka ali pa toplotno črpalko voda-voda, ki deluje po principu kroženja vode in se energetsko napaja iz nje. Vsi ti različni tipi toplotnih črpalk pa imajo zelo podobne lastnosti, razlika je morda le v maloprodajni ceni. Posvetujete se s strokovnjakom in izberite toplotno črpalko, ki je za vas najprimernejša. Prav je, da smo ekološko osveščeni in z nakupom toplotne črpalke bomo tudi sami pripomogli k čistejšemu okolju za nas,  in naše zanamce in nekaj naredili za boljši svet.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve