Termostati

DomovBerettaTermostati

Termostati

Al Wagi d.o.o.

Pametni-termostat-Beretta-BeSMART-4-1024x889

Termostati so naprave, s katerimi reguliramo delovanje ogrevalnih sistemov, bodisi če so samostojne enote, ali pa hibridni ogrevalni sistemi, povezani z zalogovnikom za sanitarno vodo. V zadnjem času govorimo predvsem o pametnih termostatih. Pametni termostat se od klasičnega razlikuje v tem, da ga lahko nastavimo, torej določimo na katere ure se bo vklapljal. Nesmotrno je ogrevati hišo, če denimo za dlje časa kam odpotujemo, in ni rentabilno ogrevati hišo ali stanovanje, kadar ni nikogar doma, denimo ob dopoldnevih, ko so družinski člani v službah in izobraževalnih ustanovah.

Termostate lahko upravljamo tudi na daleč, s pametnim telefonom. Brezplačna aplikacija, ki si jo na telefon naložimo iz interneta nam omogoča da nastavimo temperaturo, preverimo temperaturo ali ogrejemo stanovanje preden pridemo domov, tako da se ob vrnitvi vrnemo v toplo stanovanje ali hišo. Prihranek, ki ga tako dosežemo je velik – vse tja do 37 %. Ne glede na to, ali prisegate na plinsko ogrevanje ali na kak drug način ogrevanja, s pametnim termostatom boste zagotovo prihranili. Termostati se prilagodijo našim življenjskim navadam. Z »opazovanjem« naše dnevne rutine in vnesenih urnikov sam nastavlja optimalno temperaturo in poskrbi za čim bolj racionalno trošenje energije.

Na trgu so tudi že tako imenovani pametni radiatorski ventili, ki se povežejo in komunicirajo s pametnim termostatom, kar nam omogoča, da nastavimo primerno temperaturo za vsako sobo posebej. Nastavljanje temperature je sedaj torej postalo otročje lahka naloga – s pametnim termostatom podjetja Beretta in aplikacijo za pametni telefon lahko zelo preprosto, s kretnjo na telefonu prilagodimo in optimiziramo ogrevanje našega stanovanja. Termostati so torej namenjeni dejansko vsem, ki si želite znižati stroške ogrevanja vašega stanovanja ali hiše. Preko telefona kontroliramo vse skupaj in imamo neposreden vpliv na optimizacijo energetskih stroškov. Sistem pa konec meseca izdela tudi poročilo o potrošnji energije v preteklem obdobju in nam tudi svetuje, kako bi lahko morda še nekoliko izboljšali učinkovitost. Preko pametnega termostata torej nastavljamo želeno temperaturo na daljavo, bodisi iz domačega naslanjača, bodisi iz drugega konca sveta. Vzporedno lahko upravljamo z večjim številom takšnih termostatov, in dovolimo dostop drugim uporabnikom, v kolikor je to potrebno. Seveda lahko temperaturo na termostatu nastavljamo tudi ročno, na samem termostatu.

Termostati imajo več funkcij, ena izmed teh je tudi »auto-adapt«, funkcija, ki sama nastavlja temperaturo za vsak posamezen del dneva, prilagodi pa se tudi naši aktivnosti in dnevni rutini. Tu je še program za čas ko smo odsotni – tudi v tem primeru termostat nastavi optimalno temperaturo, pa na primer program, ki vzdržuje temperaturo na takem nivoju, da ne pride do zmrzovanja. Uporabna je tudi opozorilna zadeva, ki nas opozarja denimo na prazno baterijo ali pa na kakšno morebitno težavo, ki bi se pojavila v samem ogrevalnem sistemu. Termostat je tudi ekstremno privlačne oblike, in nam bo polepšal vsak prostor, tudi tiste interiere, ki so nekoliko stilsko bolj dovršeni. Hkrati pa podpira že več kot 1000 modelov peči različnih proizvajalcev, ne glede na energent, ki ga kdo uporablja. Je zelo enostaven za namestitev tako da ga lahko namestimo sami, po želji pa to delo lahko opravi strokovnjak. Skratka, odločitev za pametni termostat je vsekakor pametna odločitev, ki nam bo olajšala in poenostavila življenje, znižala stroške ogrevanja in s tem življenjske stroške, in naredila nekaj dobrega tudi za okolje, saj je zmanjšanje energetske potrošnje za okolico vsekakor dobra stvar, v primeru težav pa je tu za vas Beretta servis.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve