Plinske peči

DomovBerettaPlinske peči

Plinske peči

Al Wagi d.o.o.

beretta slika dodatna

Kot smo že omenili, je podjetje Beretta bilo prvo, ki je proizvedlo zidne plinske peči. Plin je kot energent v primerjavi z ostalimi fosilnimi gorivi neprimerno cenejši in tudi ekološko čistejši. Ravno zaradi teh razlogov postaja vedno bolj priljubljen, in mnogi se odločijo za menjavo – zamenjajo oljno peč za plinsko peč. To je prvi korak v smeri ekologije in tudi varčevanja, dobro je tudi, če imamo zalogovnik za sanitarno vodo. Zanimivo pa je kako deluje plinska peč. Deluje namreč tako, da izkorišča kondenzacijsko tehnologijo. Plin preko napeljave dostopa do plinske peči, kjer se potem začne kondenzacijski proces. Peč v postopku kondenzacije izkorišča toploto vodne pare, ki se nahaja v tako imenovanih dimnih plinih. Nadzor samega plamena in elektronski vžig pa potekata preko ionizacijske elektrode.

Prenosnik v plinski peči je narejen iz posebne litine, bodisi silicijeve ali pa aluminijeve, njegove stene pa so izredno tanke, zato je izjemno odziven na temperaturne spremembe. Dogradimo lahko tudi grelnik sanitarne vode, ki nam omogoča, da le-to segrevamo. Kapacitete grelnikov sanitarne vode so zelo različne, največji imajo kapaciteto tudi do 100 litrov. Kondenzacijske plinske peči imajo zares izjemne izkoristke energije, celo do 99%, in pa majhno porabo, dosežejo pa izjemno dolgo življenjsko dobo. Standardna moč kondenzacijske peči je med 24 in 60 kW, tiste z grelnikom sanitarne vode pa med 11 in 22 kW. Prednost kondenzacijskih peči je tudi njihova velikost, oziroma bolje rečeno majhnost, saj to omogoča, da jo lahko postavite praktično kamorkoli želite. Privlačna je tudi zunanjost oziroma ohišje takšne peči, ki omogoča, da jo postavimo tudi v estetsko dovršene domove. Take peči dosegajo tudi izjemno nizke emisije dimnih plinov, kar smo ob omenjanju nespornih ekoloških kvalitet že nekajkrat poudarili. Plinsko peč lahko namestite praktično kamorkoli, primerna pa je tudi za uporabo v večstanovanjskih stavbah. Temperaturo uravnavamo s termostatom.

Druga zadeva pa je strošek. Strošek menjave stare peči za plinsko se sicer razlikuje od primera do primera, a vendarle je treba računati s kakimi tri tisoč evri, vendar pa ob zavedanju, da delamo nekaj dobrega tako za sebe, kakor tudi v ekološkem smislu, torej za cel planet, to niti ni tako veliko. Poleg tega pa bomo na račun prihrankov investicijo v nekaj letih v celoti povrnili. Podjetje Beretta izdeluje vrhunske plinske peči, ki so poleg svoje nedvomne vrhunske funkcionalnosti tudi izjemno lepega izgleda, tako da se zelo dobro vkomponirajo v prostor. Pokličite naše strokovnjake še danes, in svetovali vam bodo, katera od naših peči je glede na vaš življenjski ali delovni prostor najbolj primerna, opravimo kompleten pregled, svetovanje, načrt, izračun stroškov in seveda samo izvedbo.

Prepričani smo, da boste z našimi uslugami zadovoljni, kakor tudi z našo pečjo, ki je vrhunske svetovne kvalitete. Ob enem pa imejte v mislih, da ko ste enkrat naša stranka ste to doživljenjsko, saj bodo naši strokovnjaki iz Beretta servisa poskrbeli, da bo vaša peč delala brezhibno, opravljali redne in izredne servise in plinski peči Beretta zagotovili zelo dolgo življenjsko dobo, vam pa brezskrbno, ekološko čisto in poceni ogrevanje. S plinskimi pečmi Beretta pač ne morete zgrešiti. Pokličite!

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve