Plinsko ogrevanje

DomovBerettaPlinsko ogrevanje

Plinsko ogrevanje

Al Wagi d.o.o.

beretta slika dodatna

Plinsko ogrevanje ima mnogo prednosti, ena od teh je tudi ta, da za skladiščenje plina ne potrebujete skladiščnega prostora, saj plin priteče po plinovodu. Istočasno, kot je to pri večini »modernih« in energetsko učinkovitih energentih pa veliko naredimo za okolje v ekološkem smislu. S tem ko uporabljamo zemeljski plin, ne onesnažujemo zraka s prašnimi delci, ki so seveda izjemno nevarni za zdravje, pa tudi izpusti CO2 so zares minimalni. V republiki Sloveniji je plinsko omrežje izjemno razvejano in ogrevanje na plin uporablja že več kot 130.000 gospodinjstev. Dobavo plina vrši lokalni operater, ki zagotavlja tudi brezhibno delovanje omrežja, razvoj samega omrežja in nemoteno distribucijo plina.

International Energy Agency, mednarodna ogranizacija za energijo ocenjuje da je zalog zemeljskega plina za še vsaj 250 let. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo plin postajal vedno pomembnejši energent, in da bo po letu 2035 prevzel osrednjo vlogo pri zadostitvi potreb s plinom. Preden pa skočite v investicijo je treba pri ponudnikih opreme in dobaviteljih preveriti, kakšen ogrevalni sistem je najbolj primeren za prostor, kjer živimo. Strokovnjaki bodo opravili ogled vašega hiše oziroma stanovanja, izračunali, koliko bi vas stala začetna investicija in približne letne stroške, ki bi jih porabili za gorivo. Investicija v plinski kotel je zagotovo pametna naložba za modernizacijo vašega ogrevalnega sistema, saj primerjave med investicijami in cene stroškov različnih energentov kažejo na to, da je prehod na plinsko ogrevanje zagotovo ena od najcenejših in najpametnejših potez, ki je hkrati energetsko učinkovita pa tudi ekološko prijazna rešitev. Kot vemo, zna biti ogrevanje kar precej drago, saj je v Sloveniji kurilna sezona zelo dolga in traja skoraj 7 mesecev.

Rešitev za to težavo je plinsko ogrevanje. Predvsem tisti, ki uporabljajo energetsko manj učinkovite energente kot so kurilno olje, naftni plin, lesni sekanci in električni radiatorji) lahko s preklopom na plin veliko prihranijo, hkrati pa poskrbe za čistejše okolje. Ena izmed možnosti pa je tudi hibridni ogrevalni sistem, tehnika, pri kateri združimo dva tehnološko napredna ogrevalna sistema, ki se med seboj dopolnjujeta, denimo plinska peč in sončni kolektor. S prehodom na ogrevanjem s plinom bomo prihranili vse tja do 70%. Z investicijo, v vrednosti okoli 3000 € bomo torej stavbo energetsko prenovili, z izbiro učinkovitega energenta in ogrevalnega sistema pa bomo naredili veliko za energetsko učinkovitost, ki nam bo povečala udobje in prinesla dolgoročni prihranek. V kolikor pa se odločite za malo večjo investicijo, pa lahko denimo investirate še v nakup sončnih kolektorjev, ter imate tako imenovani hibridni ogrevalni sistem.

V tem primeru je dobro imeti tudi še zalogovnik s sanitarno vodo. Oba sistema se dopolnjujeta, tako da je izkoristek kar se da optimalen. V poletnih mesecih, ko je količina sončnega sevanja največja, uporabljate ta sistem, v zimskih mesecih, ko je sončnih dni malo in ko sonce nima tolikšne moči, pa preidete na plinsko ogrevanje. Na ta način si boste zagotovili, da boste imeli vse dni v letu v hiši najbolj optimalno ogrevanje, tako s stališča stroškov kot s stališča ekologije, katera je, kot vemo, vedno pomembnejša tema.  Plin kot energent ima najbolj svetlo prihodnost.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve