Hibridni ogrevalni sistemi

DomovBerettaHibridni ogrevalni sistemi

Hibridni ogrevalni sistemi

Al Wagi d.o.o.

Beretta hibridni sistemi

S kombinacijo dveh ali več virov ogrevanja dobimo hibridni ogrevalni sistem, ki ga lahko sestavimo na več načinov : na primer toplotna črpalka in ogrevanje na plin (plinska peč). Vse skupaj pa nadzoruje in kombinira termostat. Hibridni ogrevalni sistem ima visoko učinkovitost, saj uspešno kombinira dva ogrevalna sistema, odvisno od tega, kateri je glede na letni čas in zunanjo temperaturo bolj primeren. Za zimo, ko je povprečna zunanja temperatura nekje med 4 in 5 stopinjami Celzija, je nadvse primerna toplotna črpalka. Z njo lahko pokrijemo do 80% potreb po toploti.

Ko pa pade zunanja temperatura globoko pod ledišče, prične učinkovitost toplotne črpalke upadati, izgube objekta pa naraščati. Takrat je čas, da vklopimo plinsko peč in z njo dodamo v hibridni ogrevalni sistem toliko energije, kot je potrebno, da zagotovimo bivalno udobje. Hibridni ogrevalni sistemi se izdelajo tako, da zunanjo enoto toplotne črpalke preko skupnega zalogovnika oz. hranilnika vode povežemo z obstoječim virom toplote (kotel na drva, olje, plin, kamin, kaminsko peč ali štedilnik) z vgrajenim vodnim izmenjevalcem. Seveda je v sistem potrebno vgraditi čistilni kos, ki zaščiti obtočno črpalko in termostatske ventile pred umazanijo. Radiatorjev vam ni potrebno zavreči.

Celoten proces ogrevanja poteka povsem avtomatizirano, saj v sistem vgradimo ustrezen krmilnik oz. regulator ogrevanja. Le-ta s pomočjo zaznavanja zunanjih temperatur in temperatur v prostoru ter z ustreznimi nastavitvami krivulj delovanja samodejno optimizira ogrevanje (z uporabo primarnega vira ali sekundarnega vira ali obeh hkrati) glede na lokacijo in toplotne potrebe vaše stavbe. Tako so poleg nižje investicije tudi stroški obratovanja nižji, delovanje sistema pa zanesljivejše.

Zagotovljeno udobje v vseh letnih časih ter učinkovitost in varčnost sistema. vaše stare kotlovnice ni potrebno zavreči, saj jo lahko koristno uporabimo.- vaša grelna telesa in razvodni sistem ostanejo nedotaknjena, kar pomeni, da se lahko prilagodimo obstoječim razmeram in vašim potrebam.- vršno moč posameznega vira ne dimenzioniramo previsoko (manjša investicija), saj se lahko vira dopolnjujeta. v sistem vgradimo naš pametni regulator ogrevanja Dialog EQ, ki skrbi za avtomatizirano in optimalno delovanje hibridnega ogrevalnega sistema, katerega lahko daljinsko kadarkoli in od koderkoli upravljate in nadzorujete kar s pomočjo tablice, pametnega telefona, računalnika; sorazmerno enostavna in hitra postavitev sistema- stranke so z našimi sistemi in regulatorjem zelo zadovoljne, saj so učinkoviti in ekonomični.

Naši strokovnjaki vam bodom svetovali glede pravilne izbire hibridnega ogrevalnega sistema, saj je možnih več kombinacij, in kot že rečeno je odvisno kateri je najbolj primeren za vaše stanovanje ali hišo. Preden se odločite za investicijo, katera vam bo zagotovo olajšala življenje, na dolgi rok pa prihranila marsikateri nepotreben strošek – torej ustvarila prihranek, se morate s strokovnjakom posvetovati, katera rešitev bi bila za vas najbolj ustrezna. Naši strokovnjaki bodo pri vas opravili ogled in meritve, na podlagi katerih vam bodo priporočili kak sistem bi vam najbolj ustrezal, hkrati pa vam bodo pripravili tudi predračun, tako da boste približno vedeli v kakšno investicijo se podajate. Vsekakor pa imejte na umu, da delate nekaj dobrega za sebe, svoj objekt  in okolico. Za dolgotrajno delovanje in servisiranje vašega hibridnega ogrevalnega sistema pa bodo poskrbeli na našem Beretta servisu.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve