Zasteklitev terase

DomovSteklarstvo OmanovičZasteklitev terase

Zasteklitev terase

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Zasteklitev terase

Terase nam v hladnejših dneh pridejo prav, kot zimski vrtovi. Po navadi v njih hranimo prezimne rastline, ozimnico ali  sušimo perilo. Seveda je potrebno teraso zastekliti in urediti. Zelo pogosto se zasteklitev terase zgodi zato, ker potrebujemo dodatno stanovanjsko površino. Tako se lahko pridobi kar veliko površine, še zlati v primeru večje terase. Najbolj pogosto terase zapiramo s steklom. V primeru, da terasa meji na kuhinjo, lahko steklene obloge kombiniramo v enaki barvni kombinaciji.

V kolikor ima zasteklitev terase predvidena okna, je potrebno poskrbeti za ustrezno tesnitev. Za ta namen se uporabljajo PVC profili. Lahko se odločimo tudi za aluminijaste okvirje. Seveda je potrebno razmišljati tudi glede zatemnitve stekel, zaščito pred UV žarki, sistem prezračevanja, ogrevanje in hlajenje prostora. Steklene stene se izdelajo v delavnicah. Montaža pa se izvede na kraju samem. Sama montaža je večinoma izvedena v enem dnevu. Seveda pa je vse odvisno od izbranih elementov in velikosti.

Sami sistemi zasteklitve omogočajo različne načine odpiranja. Lahko so krilna vrata, drsna panoramska vrata, steklena drsna vrata in tako dalje. Lahko se doda še zatemnitveno folijo za steklo, ki je nameščena od tal do nekje višine enega metra. Tako smo prostor zaščitili pred pogledi in soncem. Da bo zasteklitev terase uspešna, je potrebno poskrbeti za zračnost. Še zlasti za poletne mesece, se priporoča vgradnja več delnih drsnih vrat. Tako lahko prostor povsem odpremo in ga tudi enostavno očistimo. Stekleni nadstrešek ni ravno pogost dodatni element steklenih teras.

Glede zasteklitev terase veljajo posebna pravila. Če je terase enoetažna, pritlična, s steklom pokrite bruto površine do 30 kvadratnih metrov in ne presega 3,5 metra višine, spada med nezahtevne objekte. Višina se meri od najnižje točke objekta, katerega streha je hkrati strop nad prostorom. V takem primeru upravni organ izda gradbeno dovoljenje, za gradnjo nezahtevnega objekta. Za to uporabi skrajšani ugotovitveni postopek. Vloga ne potrebuje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja. Kadar terasa predstavlja pohodno površino, nad določenim prostorom, se to smatra kot nadzidavo. Recimo, da bi nad garažo želeli postaviti stekleno teraso. Enako se smatra kot manj zahteven projekt. Izda se gradbeno dovoljenje na podlagi projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja. V obeh primerih je potrebno na občini, ki je pristojna, preveriti, če je tak način gradnje skladen s trenutno veljavnim izvedbenim aktom.

Zasteklitev balkona ali terase poveča udobnost bivanja. Lahko si ustvarimo dnevno sobo, ki ima odličen razgled na okolico. Hkrati nas ščiti pred vremenskimi vplivi. Lahko jo spremenimo v kombinacijo bivalnega prostora in rastlinjaka. Nekateri bi si naredili mini telovadnico, oziroma domači fitnes center. Ne glede na namen uporabe dodatnega prostora, je pridobitev dodatnega bivalnega prostora koristna za vse družinske člane. Hkrati pa objekt kot celota, dodatno pridobi na vrednosti in poveča naše imetje. Velikokrat se je že zgodilo, da se je to zgodilo z namenom, da se pri kasnejši prodaji, vložek za izgradnjo povrne minimalno dvakrat večji.

Za dokončno odločitev in izvedbo si vzemimo dovolj časa za premislek. Poskusimo predvideti vse prednosti in slabosti. Skupaj s svetovalci steklarstva Omanovič, ki nam bodo pripravili podroben načrt postavitve, se lahko naša ideja spremni v realnost.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve