Steklene predelne stene

DomovSteklarstvo OmanovičSteklene predelne stene

Steklene predelne stene

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Steklene predelne stene

Kadar želimo v prostor vnesti eleganco in ga narediti bolj svetlega, se odločimo za steklene predelne stene. Tako lahko notranje stene namesto zidanih, postavimo steklene. V sklopu steklene predelne stene, imamo lahko drsna ali nihajna vrata. Nudijo odlično zvočno izolacijo in imajo dekorativni pridih. Pregradne stene so izdelane iz kaljenega stekla. To je termično obdelano in posledično varno. Pregradne stene imajo večjo upogibno trdnost, povečano odpornost na temperaturne spremembe in povečano trdnost za udarce. Prav nam pridejo pri ločevanju večjega prostora v manjše prostore.

Zasteklitev balkona in steklene predelne stene, sta odlična kombinacija pri večjih ali daljših balkonih. V kombinaciji steklene ograje in steklene predelne stene, ni smiselno preveč razmišljati, ker se kombinacija ne izide. Na predelne stene iz stekla lahko dodamo barvne folije, z različnimi vzorci ali napisi. Ti se lahko na steklo nanesejo s peskanjem, ali se uporabi jedkana ali peskana folija.

V sodobni arhitekturi se steklene predelne stene v glavnem namenje boljši osvetljenosti. Hkrati pa še doda lahkoten videz prostora, čeprav so ti prostori lahko razdeljeni na več delov. Z njimi se nadomešča zidove, ki prostor optično zmanjšajo. Prostore lahko popolnoma zapremo in v njih vstopam skozi vrata. Lahko pa jih imamo samo kot ločevalnik in je dostop omogočen z ene ali dveh strani. Če uporabimo LED stekla, ki razpršijo svetlobo po površini stekla, so steklene stene dodatno osvetljene.

Če smo, recimo v kuhinji uporabili steklene obloge, namesto keramičnih ploščic, se predelna steklena stena lepo poda v prostor. Pred odločitvijo je smiselno, da  se pogovorimo s strokovnjaki s tega področja. Steklarstvo Omanovič ima na voljo kar nekaj različnih rešitev in različnih barvnih kombinacij. Priporoča se ogled že izvedenih projektov, kjer lahko vidimo, kako se obnese v okolju določena rešitev in postavitev.

Uporaba ni omejena samo na poslovni del, čeprav jih velikokrat vidimo ravno tam. Predelna stena iz stekla je uporabna v lokalih, pisarnah, trgovskih centrih in povsod tam, kjer želimo strankam omogočiti občutek transparentnosti. Tudi v domačem okolju jih lahko uporabimo. Recimo ločimo dnevno sobo in delovni kotiček. Ali v sobi naredimo kotiček za preoblačenje. Skratka zelo uporabna rešitev za pregraditev prostora, brez zidanja.

Steklene predelne stene se lahko montira fiksno. Lahko pa  jih namestimo na vodila in steno uporabimo samo takrat, ko potrebujemo zasebnost. Lahko se vgradijo vrata; krilna, drsna ali nihajna. Ne glede na namen uporabe, poslovno ali za zasebno rabo, jih lahko popolnoma prilagodimo svojim potrebam. V določenih poslovnih delih, se steklene površine uporabijo tudi kot tabla in se na njih zapiše tiste stvari, ki jih potrebujejo za svoje delo. Tudi v domačem okolju bi otroci bili najbolj zadovoljni, če bi lahko nemoteno risali in pisali po steni. Starši pa bili veseli, ker bi se stena samo enostavno obrisala in bi bila zopet nova.

Steklo nam v vsakdanjem življenju predstavlja veliko več, kot samo kozarec, steklenica ali šipa. Uporabno je na vedno več področjih in predelne stene iz stekla so samo pokazatelj novih smernic. Te smernice pa pridejo prav tako v arhitekturi, umetnosti in posledično tudi v gradbeništvu. Steklo je pomemben element, ki ga vedno bolj uporabljamo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve