Stekleni nadstrešek

DomovSteklarstvo OmanovičStekleni nadstrešek

Stekleni nadstrešek

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Stekleni nadstresek

Nadstreške, krite z opečnato ali drugo kritino vedno bolj nadomeščajo stekleni nadstreški. Stekleni nadstrešek je bolj prefinjen, estetski in omogoča, da svetloba prehaja neovirano na spodnjo stran. Če imamo recimo teraso in na njen stekleni nadstrešek, notranji prostor ostane svetel in ne temačen. Če dodamo še posebno LED steklo, lahko s svetlobno osvetlitvijo dodatno popestrimo večerne ure.

Še posebno pri manjših nadstreških, ki recimo ščitijo steklena drsna vrata, se stekleni nadstreški najbolje obnesejo. Steklo, iz katerih se izdeluje stekleni nadstrešek je varnostno steklo. To pomeni kaljeno ali lepljeno steklo. Mora biti odporno na vremenske vplive. Se pravi, visoke in nizke temperature, na težo snega, točo in veter. Lahko se odločimo tudi za klasično prosojno steklo. Ali pa si izberemo steklo, ki bo poskrbelo za odbijanje določenega dela svetlobe in hkrati preprečilo prehod UV žarkov. Tako ne bomo potrebovali dodatne tende ali kakšne druge zaščite pred soncem. To pride še posebno prav v vročih poletnih dneh, ko bi na posedanju pri terasi morali poskrbeti za dodatno zaščito.

Stekleni nadstrešek namestimo na lesene, inox ali kovinske konstrukcije. Poskrbeti je potrebno za pravilen naklon, da voda odteka stran od objekta. Dodatno stike med ploščami zatesnimo ali pa steklo na spojih prekrijemo z alu pokrivnimi profili, ki bodo tesnila. Tako bomo steklena vrata dodatno zaščitili, da ne bo zamakalo v času padavin.

V kolikor se namesti zunanje steklene predelne stene, se stekleni nadstrešek lahko odlično nadomesti druge oblike nadstreškov. Še zlasti, če bi zunanja steklena predelna stena povezovala zimski vrt in stanovanjsko hišo. Vse skupaj lahko dopolni še postavitev steklene ograje.

Stekleni nadstreški niso na trgu nič novega. So pa stekleni nadstreški še vedno najbolj racionalna in elegantna rešitev. So pa vedno bolj dostopni za izvedbo. Glavna prednost steklena nadstreška pred ostalimi oblikami kritine, ostaja prepustnost svetlobe. Material kot tak ne spremeni svojega videza, ne porumeni ali izgubi svoj sijaj. Vedno je moderen in ima minimalističen videz. Steklena kritina se enostavno montira na vse vrste pripravljenih konstrukcij. Tako lahko uporabimo les, kovino ali inox konstrukcijo. Vedno več se uporablja sisteme vpetja za fasade, ki ne potrebujejo nobenih dodatnih palic ali ročic za pritrditev.

Sama debelina stekla, ki se uporablja za steklene nadstreške je med 8 in 16 milimetrov. Steklo je lahko lepljeno, kaljeno ali kombinacija obojega. Širina posameznega kosa narekuje debelino steklenega nadstreška. Od debeline stekla pa je odvisna tudi končna cena. Steklarstvo Omanovič poskrbi za ustrezno postavitev steklenega nadstreška, od načrta do izvedbe. Tako se skupaj z investitorjem odločijo za najbolj optimalno rešitev, ki jo investitor potrebuje in pričakuje. Preverijo situacijo na objektu, kjer je predvidena postavitev steklenega nadstreška in pripravijo ustrezno rešitev. Poskrbijo za ustrezne prevoz do objekta in samo montažo. Po dogovoru lahko izvajajo tudi redne periodične preglede, kjer preverijo stanje vgrajenega stekla in konstrukcije, ki podpira nadstrešek.

Vgrajeni stekleni nadstrešek naj ne kazi končne podobe objekta, kjer bo nameščen. Poskrbeti je potrebno še za čiščenje steklenega nadstreška. Tako bomo življenjsko dobo steklenega nadstreška ohranili tako dolgo, kot je predvidel proizvajalec stekla. Naj bo nadstrešek vreden svojega denarja in funkcije za katero je namenjen.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve