Steklene ograje

Steklene ograje

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Steklene ograje

Objektom dajejo videz brezčasnosti, modernosti in elegance, ravno steklene ograje. Primerne so za postavitev tako zunaj, kot znotraj. Lahko jih uporabimo za zasteklitev balkona, kot stopniščno ograjo, zasteklitev terase ali dvoriščno ograjo. Nikakor steklene ograje ne moremo uporabiti kot steklene obloge. Ni primerno za tak način uporabe in tudi sama struktura stekla je popolnoma drugačna. Steklene ograje poleg estetike doma, zagotavljajo zasebnost in dodatno zaščito pred ne zaželenimi pogledi.

Steklo, ki se uporablja za steklene ograje, je lahko prozorno ali jedkano. Izbiramo lahko med različnimi barvnimi odtenki. Steklena ograja da objektu eleganten videz. Zato lahko steklena ograja krasi tudi notranje prostore. S tem mislimo predvsem stopnišča, galerije in notranje balkone. Steklo mora biti kaljeno ali lepljeno. Lahko je tudi kombinacija obojega. Obe omenjeni vrsti stekla zagotavljata trdnost. Izbiramo lahko med različnimi vzorci, steklo se lahko peska, vgravira ali celo natisne. Pri sami montaži je možnih več načinov. Lahko se odločimo za montažo med stebrički, na nosilce ali kanal.

Priporočljive debelina stekla za steklene ograje je 8 do 10 mm. Potrebno pa je upoštevati varnostno pravilo. Kadar konstrukcija zajema zgornjo povezovalno palico, se lahko uporabi kaljeno steklo. Drugače je potrebno uporabiti lepljeno steklo. To je potrebno zaradi morebitnega loma stekla. Lepljeno steklo ostane v enem kosu, kaljeno pa ne ostane v enem kosu. Dodatno je potrebno upoštevati še ali ima konstrukcija vpetje za steklo z izvrtinami. Kadar ima steklo predvidene izvrtine, je ranjeno in je lahko samo kaljeno. Lepljeno nekaljeno steklo lahko poči samo od sebe; če se konstrukcija premakne ali ga preveč pritegnemo. Konstrukcija se lahko premakne zaradi fizičnega vpliva ali zaradi temperaturnih razlik. To je je pomembno upoštevati pri vseh zunanjih postavitvah.

Zimski vrtovi po navadi nimajo steklenih ograj. Steklena ograja pa je sestavni del dekoracije v večini trgovskih centrov in prestižnejših poslovnih prostorih. Steklene ograje se uporablja tudi za zunanje balkone, terase, razne podeste. Ker je zahtevnost izvedenih del in končni rezultat zelo pomemben, se je potrebno dobro pozanimati glede končne izvedbe. Potrebno je upoštevati vse obremenitve, ki bi lahko vplivale na stekleno ograjo. Prenesti morajo vse obremenitve, katerim se lahko izpostavijo, ko bodo nameščene.

Steklena ograja se krasno obnese tudi na stopnicah, kjer nam steklo lahko pričara zanimiv prostorski ambient. Dodatno lahko stopnice in ograjo osvetlimo in tako pričaramo čarobni ambient. Še zlasti v nočnih lokalih, diskotekah, se tem detajlom posvečajo in jih do dobra izkoristijo za ambient. Tako sama ograja ni kar nekaj samo umevnega, ampak ima večji pomen. Dodatno moramo poskrbeti za primerno vzdrževanje steklenih ograj. Ne smemo uporabljati preveč agresivnih čistil ali žičnih gobic za čiščenje. Vsake toliko časa moramo steklene ograje pregledati, da na njih ni vidnih poškodb ali razpok. V kolikor se pojavijo razpoke ali poškodbe, je potreben posvet s strokovnjakom, da preveri ali je potrebno poškodovano steklo zamenjati. Poškodovano steklo se lahko kaj hitro zlomi in lahko privede do nesreče ali celo smrti. Varnostnem pregledu je potrebno posvečati dovolj pozornosti, da lahko pravočasno ukrepamo.

Steklena ograja nam bo polepšala dom, pisarno. Ne glede na obliko, barvo, morebitno poslikavo ali vitražo ograje, naj bo vedno prijetna za oko.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve