Steklena drsna vrata

DomovSteklarstvo OmanovičSteklena drsna vrata

Steklena drsna vrata

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Steklena drsna vrata

Pomemben okenski element je steklo. Zajema do 75% površine okna. S tem vpliva na samo lastnost okna. Določa njegovo zvočno in toplotno izolativnost in protivlomno zaščito. Debelina stekla in vrsta, nanosi na steklu, žlahtni plini, ki jih vgradijo v med steklenem prostoru, so tisti dejavniki, ki pomagajo pri prihranku energije.

Večina javnih ustanov ali trgovin se odloča za steklena drsna vrata. Ta omogočajo zelo hitro odpiranje in zapiranje vrat. S tem se prepreči toplotna izguba in tudi pretok ljudi je hitrejši. Estetsko so bolj sprejemljiva in ne zahtevajo veliko dodatne podpore pri sami vgradnji.

Zimski vrtovi niso ravno primerni za steklena drsna vrata. Bolj primerna izbira so steklena vrata ali pa klasična vrata. Razlog je, da tukaj ne hodimo veliko skozi vrata in nam drsni sistem ne bo kaj dosti koristil. Steklarstvo je danes tako razvito, da praktično ni problema glede oblike ali velikosti končnega produkta. V določeni meri so steklena drsna vrata sedaj že prave steklene drsne stene. Tako lahko v lokalih, hišah ali stanovanjih, enostavno odpremo del stene in si olajšamo dostop iz prostora. Zimski vrt se lahko enostavno spremeni v podaljšek bivalnega prostora. Tako ni nujno rezerviran samo za rastline. Velikokrat vidimo moderne hiše, ki imajo namesto teras zimske vrtove, ki jim služijo kot podaljšek dnevne sobe.

Sama lastnost stekla igra pomembno vlogo v prostorih. Tako gradbeniki in arhitekti spoznavajo, da ima steklo več prednosti kot zidane ali betonske stene. Prostor je svetlejši in deluje bolj prostorno. Zato vedno več sodobnih zgradb prevladujejo steklene površine tako zunaj kot znotraj. Predelne stene iz stekla so v poslovnih prostorih postale nekaj povsem vsakdanjega. Dodatno vlogo imajo steklena drsna vrata, ki so učinkovita zlasti v stavbah, kjer se pričakuje večji obisk. Ravno tako so drsna vrata odlična rešitev za ozke prostore. Tam imamo lahko problem z odpiranjem krilnih vrat. Drsna vrata pa nam zagotovijo funkcionalno izrabo prostora. Hkrati s pregraditvijo prostora, drsna vrata dopuščajo prehod svetlobe v prostor.

Drsna vrata se lahko v celoti prilagodijo vsakemu ambientu ali prostoru, kjer se bodo nameščala. Potrebno se je odločiti za pravega proizvajalca. Upoštevati je potrebno težo vrat, saj je lahko debelejše steklo težko. Posledično se zaradi slabih vodil, vrata težje odpirajo in zapirajo. Enako velja za kolesa vrat. Ne izbirajmo plastičnih koles brez ležajev. Plastika se počasi obrabi in kolesa potem ne drsijo lepo po vodilih. Mehko zapiranje drsnih vrat je danes postalo že standard pri vgradnji. Pred samo vgradnjo in končno izbiro priporočamo posvet s strokovnjaki iz podjetja Steklarstvo Omanovič. Prisluhnili bodo vašim željam in potrebam. Predstavili vam bodo najboljšo rešitev za vas in v sklopu dogovorjenega zneska vrata tudi namestili.

Pri dokončni izbiri naj ne bo vodilo čim cenejša rešitev. Potrebno je razmišljati naprej, o pogostosti odpiranja steklenih drsnih vrat, dodatnih zunanjih vplivih na vrata (sonce, dež, veter, ITD). Vsi dejavniki, ki bodo vplivali na drsna vrata, morajo biti upoštevani, pri dokončni odločitvi. Glede namestitve je najbolje, da jo izvede podjetje, kjer bomo steklena drsna vrata naročili. Tako bo zagotovljena ustrezna montaža in tudi garancijska doba in morebitna popravila ne bodo vprašljiva.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve