Zasteklitev balkona

DomovSteklarstvo OmanovičZasteklitev balkona

Zasteklitev balkona

Steklarstvo Omanovič d.o.o.

Zasteklitev balkona

Zanimiva in učinkovita alternativa, ki nam lahko prinese nekaj dodatnega bivalnega prostora, je zasteklitev balkona. Stanovanju prinese posebno noto, lahko bi rekli sobo z razgledom. Lahko ga preuredimo v mini zimski vrt, pridobimo dodaten bivalni prostor, povečamo dnevno sobo ali kuhinjo. Skratka pridobimo nekaj uporabnega prostora. Možnosti zasteklitve je veliko. Lahko balkon popolnoma zapremo, se odločimo za premična drsna okna. Ne glede na izbor in zasteklitvi, nam še vedno balkon daje občutek odprtega prostora.

Večinoma se za zasteklitev balkona odločimo, kadar bivamo v manjših stanovanjih. In vsak dodaten prostor pride prav. Kadar se odločimo za ta korak, priporočajo topel tip zasteklitve. Nov prostor, ki smo ga pridobili z zasteklitvijo, je lahko delno pregrajen ali povezan z obstoječim prostorom. Opremimo ga po svojem okusu glede na način uporabe, ki smo ga predvideli.

Prednosti zasteklitve balkona čez celo steno, ima naslednje prednosti: pridobimo na modernejšemu izgledu, vizualno povečamo prostor, enostavno je za vzdrževanje, pridobimo več naravne svetlobe. Tak način se priporoča v primerih, ko je razgled iz balkona vreden občudovanja. Pa naj gre za razgled na naravo ali del mesta, je popolnoma vseeno. Če se odločimo za klasično zasteklitev balkona, bomo imeli nekaj zasebnosti. Po navadi se steklo uporabi samo v zgornji polovici stene. Okna so potem lahko zložljiva, drsna, ali da se sploh ne odpirajo, oziroma se odpirajo na pregib ali pa levo in desno. Prednosti klasičnega načina so v večji zasebnosti, povečanem bivalnem prostoru, prostor postane bolj funkcionalen in lahko si omislimo še okensko polico za odlaganje. Če imamo možnost, se lahko nad glavni del balkona namesti še stekleni nadstrešek. Ta bo dodatno zaščitil morebitno zlivanja vode iz zgornjih balkonov, če ni ustrezno rešen ta problem. V kolikor bomo zasteklitev balkona izkoristili za podaljšek kuhinje, lahko izberemo enako barvno kombinacijo, kot so steklene obloge.

Steklene ograje ni priporočljivo uporabiti za zasteklitev balkona. Potrebno se je najprej vprašati, kakšno zasteklitev potrebujemo. Iz kakšnega materiala naj bo okvir. Tukaj lahko izbiramo med inox jeklom in aluminijem. Lahko se odločimo za celotno stekleno konstrukcijo. Ta pa mora biti obvezno iz kaljenega stekla. Kadar razmišljamo o zasteklitvi hotelov, restavracij ali gostinskih lokalov, je idealna rešitev steklena drsna stena. Steklena drsna stena zasede minimalno površino, praktična je za uporabo, nudi veliko odpiralno površino. Tako postane prostor bolj prijeten in odprt. Tako se poleg estetskega videza, pridobi ogromen prostor, ki je lahko funkcionalen čez celo leto.

Pri postavitvi je potrebno poskrbeti za tesnjenje celotne konstrukcije. Dobra tesnila bodo preprečila izhajanje toplote, zadržijo prah, hrup, umazanijo in padavine na zunanji strani. Kvalitetna zasteklitev zunanje površine, je lahko pametna poteza in hkrati tudi naložba. Pridobimo dodatni prostor, ki ga lahko uporabljamo vse letne čase. Imamo določeno mero zasebnosti. Poleg uporabne in estetske vrednosti, dodatne vrednosti glede udobja pa smo še pridobili na vrednosti nepremičnine. Tako lahko naše stanovanje pri prodaji doseže višjo vrednost. S tem smo vloženo investicijo dobili povrnjeno z obrestmi vred. V primeru, da je naš balkon večji, oziroma zelo dolg, se je smiselno odločiti, da zasteklimo samo del balkona in ne celega.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve