Pometalno sesalni stroji

DomovBENTPometalno sesalni stroji

Pometalno sesalni stroji

Bent Excellent d.o.o.

pometalno sesalni stroji

Pisalo se je leto 1860. V Ameriki je inovator Daniel Hess prvi patentiral tako imenovani pometalno sesalni stroji. Stroj je imel vrteče krtače, in se ga danes šteje kot prvi ročni sesalnik. Devet let kasneje je drug izumitelj, predlagal prvo komercialno izvedbo sesalnika. Prva različica je bila precej okorna. Potrebno jo je bilo potiskati po tleh. Hkrati vrteti ročico, ki je bila preko jermenskega pogona povezana z ventilatorjem. Namen uporabe je bil samo v industriji. Hitro pa so to napravo nadomestile sodobnejše verzije. Sledile so bencinske in nato električne naprave.

Razmah in razvoj je prinesel uporabo tudi v gospodinjstvih. Glede na dejstvo, da so prvi pometalno sesalni stroji prah samo razpihovali, se je zdel logičen razvoj naprave v zajemanje prahu. Tako bo pometalno sesalni stroji koristen tudi v zaprtih prostorih. Danes lahko za potrebe industrijskih uporabnikov najdemo pometalno sesalni stroji, ki je mešanica dveh naprav. Metla in sesalnik. Stroji so tako dovršeni, da nam hkrati pometa in sesa prah, da se ne dviguje v zrak. Lahko je popolnoma avtomatiziran ali pa ga moramo ročno potiskati in s svojo silo poganjamo čistilne krtače. V pometalne stroje se lahko vgradi profesionalni sesalniki, ki počisti vso umazanijo s tal.

Vozički za čiščenje so enako primerni za pobiranje prahu in smeti s površin. Primerni so v kombinaciji z pometalnimi stroji, zlasti tam, kjer stroj ne more doseči ali odstraniti umazanije. Kombinirani čistilni stroji ima glede na svojo velikost, omejitev pri delovanju. To je potrebno nujno upoštevati pri nakupu take naprave. V kolikor imamo prostorske omejitve, kjer bo stroj deloval, moramo le to upoštevati. Potrebno je tudi predvideti kateri procesi se bodo odvijali v določenem prostoru.

Vsekakor pa je potrebno predvideti, s katerimi čistilni sredstvi lahko delamo v določenem prostoru. Ali bo potrebna uporaba točno določenih sredstev ali pa lahko uporabimo katera koli. To je včasih predpisano s strani proizvajalca stroja, ki zahteva točno določena čistila. S tem seveda zagotavlja nemoteno in dolgotrajno delovanje naprave.

Tako kot vsaka naprava, tudi pometalno sesalni stroji zahteva določeno mero vzdrževanja. Odvisno od zahtevnosti naprave, je vzdrževanje predmet predpisanih postopkov s strani proizvajalca. Vsekakor pa je po vsaki uporabi potrebno pregledati vse vrteče dele, cevi in vse tiste predele stroja, ki so najbolj obremenjeni. Tako lahko s preventivnimi ukrepi znatno podaljšamo življenjsko dobo naprave. Še zlasti, če napravo uporabljamo samo občasno. V tem primeru moramo poskrbeti, da ne bo kakšen del ostal zamašen, ali pa ga je potrebno kako drugače zaščititi. Vsekakor je ključ za normalno delovanje naprave, redno vzdrževanje in čiščenje. Če je recimo določen točen način shranjevanja naprave v času, ko naprava miruje, se moramo tega držati v celoti.

Pometanje ne poteka samo v poslovnih objektih ali v gospodinjstvih. Enako pomembno je tudi pometanje cest. Vsako zimo se na cestah nabira veliko peska, ki je posledica posipavanja v času snežnih padavin. Zato morajo upravljalci cest  poskrbeti, da se vsaj spomladi vse površine temeljito očistijo in pometejo. Tako bomo preprečili morebitne poškodbe motoristov in kolesarjev, ki bi jim lahko zdrsnilo na pesku. Tudi tukaj lahko srečamo pometače, ki s svojimi stroji poskrbijo za ustrezno pometanje.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve