Papirnate brisačke

DomovBENTPapirnate brisačke

Papirnate brisačke

Bent Excellent d.o.o.

papirnate brisačke

Pri mnogo opravilih so postale nepogrešljiv del našega vsak dana. Govorimo o papirnatih brisačkah. Kolikokrat smo doma v kuhinji kaj delali in se nam je razlilo jajce po kuhinjskem pultu. Na hitro je potrebno obrisati pult in papirnate brisačke so pri roki. Seveda se njihova uporaba ne ustavi samo v kuhinji. Z njimi lahko obrišemo z uporabo čistila okna, ogledala, v njih lahko kaj zavijemo, da se med prenašanjem ne razbije ali okruši, otrokom služijo pri igri, lahko nadomestijo papirne robčke. Skratka veliko različnih stvari lahko z njimi delamo, oziroma jih lahko uporabimo.

Največja dilema nastane takrat, ko moramo papirnate brisačke kupiti. Na policah trgovin najdemo kar pester izbor. Različna pakiranja, dva ali tri slojne, gramatura, dišeče, barvne in še bi lahko naštevali. Kaj izbrati ? Seveda je pri izboru potrebno upoštevati določene stvari.

Kadar izbiramo papirnate brisačke za avtomatske podajalnike, je najbolj pomembno, da izberemo tulec (notranji premer), ki ustreza podajalniku. Če je možno, izberemo papirne brisače istega proizvajalca, kot je podajalnik. Tako smo lahko čisto brez skrbi glede delovanja podajalnika. Ni bojazni, da bi se papir zatikal ali trgal, oziroma mečkal. Tukaj lahko potem v kombinaciji uporabimo tudi toaletni papir istega proizvajalca. V kolikor se bomo odločili za papirne brisače V oblike, moramo preveriti njihovo širino. Ker če bodo preozke, nam bodo padale ven iz podajalnika. Če bomo izbrali preširoke, se nam bodo brisače zatikale in trgale. V naziv, so brisače dobile zaradi oblike, ker so enkrat prepognjene in ko se razgrnejo, imajo obliko kot črka V.

Za podajalnike so še možne papirnate brisačke Z oblike. Te so dva krat prepognjene in imajo ob razgrnitvi obliko črke Z. Enako velja glede širine. Preozke bodo padale iz podajalnika. Preširoke pa se bodo zatikale.

Papirnate brisače se ločijo glede na material. Brisače iz čiste celuloze imajo boljšo vpojnost. Nimajo vonja, dosegajo večjo mokro trdnost. Na otip so prijetnejše. Vedno bolj se uporabljajo papirnate brisače, ki so reciklirane. Zagotovljen je trajnostni vir surovin. Reciklirane brisače so tudi bolj ekonomične. V kolikor bomo izbrali papirnate brisače, ki so mešanica celuloze in recikliranih materialov, bo to optimalna kombinacija trajnosti, kakovosti, ekonomike in vpojnosti brisače za roke.

Glede slojev in gramature papirnatih brisač, obe karakteristiki določata debelino papirnatih brisač. Na voljo so 1, 2 in 3 slojne papirnate brisače. Gramatura vpliva na porabo papirja. Kadar je gramatura nizka, porabimo za eno brisanje več brisač. Mokra trdnost papirja vpliva na dejstvo, da jo lahko z mokrimi rokami z lahkoto potegnemo iz podajalnika. Pri tem se papirnata brisače ne bo strgala. Mehkoba papirja, bo pri večji gramaturi pomenila ugodje in zagotavljala boljšo vpojnost. Pri nizki gramaturi je papir bolj trd, zato ja taka brisača primerna za podajalnike z samodejnim od rezom. Gramatura je navedena z enoto g/m2. Če govorimo o dvoslojnem papirju pa ima najmanj z oznako 2×18 g/m2.

Seveda je dobro predvideti tudi glede morebitnega čiščenja. Velikokrat se v prostorih, kjer so nameščeni podajalniki, znajde na tleh veliko papirnatih brisač. V kolikor imamo pometalno sesalni stroji, je potrebno prej preveriti, da nam odvržene papirnate brisače ne bi mašile stroja in tako oteževale delo. V tem primeru moramo izbrati drug tip papirnate brisače.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve