Oprema za čiščenje

DomovBENTOprema za čiščenje

Oprema za čiščenje

Bent Excellent d.o.o.

oprema za čiščenje

Čist in sijoč dom ali poslovni prostor. Kako to zagotoviti? Oprema za čiščenje nam bodo to omogočili. Razna čistila in čistilne naprave nam bodo to omogočile. Govorimo o izdelkih, ki so vsestranski. Olajšajo nam neprijetno čiščenje, tako doma, kot na delovnem mestu. Seveda imamo na voljo ogromno količino izdelkov, ki nam bodo pomagali, da bomo imeli čist prostor.

Čistila se med seboj razlikujejo glede na površine ali madeže, ki jih moramo odstraniti ali očistiti. Glede na površino jih ločimo: za steklo, les, tekstil, umetne mase, posodo in gospodinjske aparate. Učinkovitost čistil je povezana z kemikalijami. Seveda so danes na voljo tudi ekološka čistila, ki nimajo nevarnih snovi in nimajo škodnega vpliva na planet.

Oprema za čiščenje zajemajo tudi naprave. Od metle, parnega čistilca, sesalnika in še kaj bi lahko našteli. Sigurno je v vsakem domu prisotna metla. Metlo potrebujemo za hitra čiščenja smeti. Seveda je tudi metlo potrebno pravilno izbrati. Širina metle je zelo pomembna, saj nam včasih prevelika metla ne koristi, ker ne moremo dostopati do kakšnega kota ali drugih problematičnih površin. Široka metla pa je še kako koristna pri pometanju večjih, ravnih površin.

Naslednji oprema za čiščenje, bi se lahko uvrstili med klasiko; krpe za čiščenje. Tudi pri krpah je veliko različnih tipov: za posodo, prah, antistatične, za ekrane in LCD zaslone in še kakšna krpa bi se našla. Narejene so iz različnih materialov, imajo različno vpojnost, mehkobo in velikost.

Med oprema za čiščenje se uvrščajo še vse vrste: veder, košev za smeti, razna držala, zaščitne rokavice, vrečke za smeti, pribor za čiščenje stekel, potiskala vode, pometalno sesalni stroji, razne krtače in tepihi. Tepihi so zelo koristni pred vstopom v zgradbo ali prostor. Zadržijo veliko umazanije, kamenčkov in ostale nesnage na sebi. Tako omogočijo lažje čiščenje prostorov. Še zlasti, če se uporablja kombinirani čistilni stroji.

Pri čiščenju je potrebno vedno razmišljati o dveh vidikih. Prvo je, da zagotovimo čist prostor. Drug vidik pa je uporaba pravilnih, čistilnih sredstev. Tukaj je predvsem potreben razmislek, da ne uporabimo preveč kemikalij. Kemikalije bi lahko škodovale v prvi fazi osebi, ki izvaja čiščenje. V drugi fazi pa bi  lahko pretirana uporaba kemikalij, kasneje v prostor oddajala neprijeten vonj, ki bi motil ostale uporabnike prostora.

Enako velja tudi za uporabo zaščitnih sredstev. V kolikor je predvidena uporaba agresivnih kemikalij, je potrebno zagotoviti čistilnemu osebju zaščitna sredstva. Tukaj je potrebno, glede na način uporabe, zagotavljati tista zaščitna sredstva, ki bodo najbolje zaščitila uporabnika. Če bodo potrebna zaščitna očala ali zaščitne rokavice, jih je potrebno zagotoviti.

Ko se lotimo čiščenja določenega objekta ali prostora, je priporočljivo, da predvidimo, koliko pripomočkov za čiščenje bomo potrebovali. Zelo neprijetno bi bilo, da nam sredi dela zmanjka najbolj pomembnega čistila ali krp, s katerimi moramo obrisati tla. Vsekakor mora vsak izmed pripomočkov biti skrbno izbran. Najbolje je, da pred dokončno izbiro določen pripomoček preverimo, testiramo. Samo tako bomo poskrbeli za pravilno izbiro. S tem bo tudi čiščenje lažje in hitreje opravljeno. Seveda se nam bo včasih šele z dolgotrajno uporabo določena izdelka, pokazala kakšna hiba ali pomanjkljivost.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve