Stekleni nadstreški

DomovSteklarstvo HrenStekleni nadstreški

Stekleni nadstreški

Peter Hren s.p.

stekleni nadstreški

Nadstreške so v preteklosti pokrivali z opečnato ali drugimi kritinami. Vedno bolj te oblike nadomeščajo stekleni nadstreški. Steklo, ki se uporabi za nadstrešek, daje celotnemu nadstrešku bolj prefinjen izgled. Hkrati pa omogoča svetlobi neovirano prehajanje na spodnjo stran. Recimo, da se odločimo za namestitev takega nadstreška na terasi, bo notranji prostor ostal svetel. Če vgradimo še LED razsvetljavo ali uporabimo LED steklo, si lahko v večernih urah, na terasi pričaramo čarobno vzdušje.

Kadar imamo steklene predelne stene, recimo na gostinskih terasah; so stekleni nadstreški najbolj uporabni. Lepo bodo zaščitili predelne stene in goste na terasi. Steklo, ki se uporablja za nadstreške, je lahko kaljeno ali lepljeno steklo. Vsekakor mora biti odporno na vremenske vplive. Tako nizke ali visoke temperature, toča, sneg, veter; vse to mora stekleni nadstrešek prenesti. Odvisno je tudi od namena uporabe prostora, kjer bomo nadstrešek namestili. Če želimo posedati v vročih dnevih pod steklenim nadstreškom, mora ta odbijati UV žarke in določenega dela svetlobe.

V kolikor bomo namestili steklene kuhinjske obloge, ne smemo odvečnih oblog uporabiti kot steklen nadstrešek. Lastnost steklenih kuhinjskih oblog ni enaka, kot pri steklenemu nadstrešku. Stekleni nadstreški so nameščeni na INOX, lesene ali kovinske konstrukcije. Naklon mora biti pravilno nastavljen, da voda odteka stran od objekta. Stike med ploščami je potrebno zatesniti. Morebitne spoje lahko prekrijemo z ALU pokrivnimi profili. Edino tako bomo v času padavin sigurni, da nam ne bo zamakalo v objekt.

Velikokrat se z namestitvijo steklenega nadstreška, pokaže želja za namestitev steklene ograje. Za vse to se lahko dogovorite v Steklarstvu Hren. Njihova ekipa svetovalcev in monterjev, bo poskrbela za pravilno izbiro in postavitev.

Stekleni nadstreški so enostavni za montažo, ne glede na vrsto konstrukcije. Lahko uporabimo les, INOK ali kovino. Z vpetjem za fasade, ne bomo potrebovali nobenih dodatnih palic ali ročic za končno pritrditev. Debelina stekla, ki se uporablja za steklen nadstrešek, je običajno med 8 in  16 milimetri. Debelino nadstreška narekuje širina posameznega kosa. Vse skupaj pa seveda vpliva na končno ceno nadstreška.

Edino, na kar je potrebno posebej paziti, je končni izgled nadstreška. Nikakor ne sme kaziti končne podobe objekta, kjer bo nameščen. Potrebno je predvideti dostop, ker bo občasno potrebno nadstrešek tudi očistiti.

Velikokrat se stekleni nadstrešek namesti tudi na parkirišča, kot samostojni objekt. Tako se zaščiti parkirane avtomobile pred točo in žgočim soncem, v poletnih mesecih. V kombinaciji z leseno nosilno strukturo, lahko izgledajo kot umetniška skulptura. Velikokrat pa se pokaže potreba po nadstrešku na balkonih. Včasih zaščita zgornjega balkona ne pomaga. Tako moramo postaviti dodatno zaščito, da nam dež ali voda, ki oteka iz balkona nad nami, ne zamaka na naš balkon. Stekleni nadstrešek je gotovo rešitev, ki tudi ni tako zelo draga in komplicirana za namestitev.

Ne glede na vse, pa moramo končno obliko skrbno izbrati. Naj se nam ne mudi pri odločitvi in izbiri. Dobro premislimo, da bomo z namestitvijo nadstreška odpravili vse morebitne težave. Življenjska doba steklenega nadstreška bo odvisna od naše pravilne izbire in našega vzdrževanja, ko ga bodo namestili. Velikokrat pa  bo pogled skozi steklen nadstrešek v nebo, deloval na nas zelo pomirjajoče.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve