Drsna steklena vrata

DomovSteklarstvo HrenDrsna steklena vrata

Drsna steklena vrata

Peter Hren s.p.

steklena-drsna-vrata

Če želimo prostor optično povečati ali ga narediti svetlejšega, se odločimo za drsna steklena vrata, namesto klasičnih vrat. Lahko so eno ali dvokrilna. Idealno rešitev nam ponujajo pri oblikovanju pol prostorov ali v majhnih stanovanjih. V majhnih stanovanjih nam koristijo zlasti takrat, ko moramo ločiti spalni in bivalni del. Lahko bi se reklo, da steklo hkrati povezuje in razdružuje prostore.

Drsna steklena vrata so idealna rešitev pri manjših, utesnjenih prostorih. Steklo, ki ima veliko prosojnost, omogoča pretok svetlobe iz drugih prostorov. Kadar imamo problem za popolno odpiranje klasičnih vrat, se drsna vrata odlično obnesejo pri zapiranju ali odpiranju. To je samo nekaj prednosti drsnih steklenih vrat. Glede vzdrževanja, so steklena vrata zelo nezahtevna. Zahtevajo samo čistilo za steklo in krpo. Lahko jih vizualno popolnoma prilagodimo našim željam in idejam.

Tako jih vedno več uporabljajo pri vgradnji steklene tuš kabine. Ker so lahko kopalnice majhne, so drsna steklena vrata v tuš kabini najbolj primerna rešitev. Seveda je tukaj potem odvisno ali želimo imeti malo več mlečnega stekla ali pa ohranimo popolnoma prozorno steklo.

V določenih primerih, se steklene ograje na terasah, opremijo z drsnimi stekleni vrati. Seveda so to bolj redki primeri, ker ni najbolj primerna rešitev. Ko se odločimo za nakup, moramo posebno pozornost nameniti debelini profilov in vodil za vrata. Ker so drsna steklena vrata sama po sebi težka, morajo biti vodila dovolj močna. S tem bomo preprečili upogibanje vrat. Priporoča pa se še uporaba SOFT STOP mehanizma, ki preprečuje, da vrata premočno potisnemo in bi se pri zaustavitvi zlomila. Pri vodilih je pomembno, da so kolesa čim bolj obstojna. Kolesa se z uporabo obrabijo ali pa se začne nabirati prah. Posledično se pričnejo vrata zatikati pri odpiranju ali zapiranju. Za vodila se priporoča uporaba nerjavečega jekla ali aluminija.

Pri steklenih vratih se priporoča uporaba kaljenega stekla. Kaljeno steklo, če se ga primerja z običajnim steklom, je odpornejše na udarce. Poleg tega kaljeno steklo zagotavlja upogibno trdnost. Dodatno je odpornejše na temperaturne spremembe. Z varnostnega vidika, pa v primeru loma, črepinje nimajo ostrega roba. Razbiti delci so majhni in topi, da ne pride do nepotrebnih ureznin. Priporočljivo je, da je debelina steklena vratnega krila vsaj 8 mm.

Pri sami izbiri in vgradnji, bo na končni izdelek vplivala tudi cena. Cena je odvisna od same velikosti vrat, izbire vodil in njihove kvalitete. Dodatno pa bo cena lahko odvisna od končne obdelave steklenega krila. Seveda lahko vgraviramo vzorec ali se odločimo za barvno steklo. Vsaka dodatna storitev ali naša želja, bo končno ceno povišala. Za prvi vtis glede cene, pa velja pravilo: pri notranjih drsnih, steklenih vratih, standardnih dimenzij, v kompletu z okvirjem in držali je nekje ocenjen strošek 350 € na kos ali od 90 € za kvadratni meter.

Nikakor pa ne smemo vedno gledati samo na končno ceno. Upoštevati je potrebno rok uporabnosti pri steklenih vratih, njihovo uporabno vrednost glede na prostor in še bi lahko naštevali. Seveda je vsak cent pri gradbenih projektih ali pri obnovi doma, pomemben. Seveda pa je lahko pretirano varčevanje, na drugi strani večji strošek.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve