Steklena ogledala

DomovSteklarstvo HrenSteklena ogledala

Steklena ogledala

Peter Hren s.p.

steklena ogledala

Pri ogledalih velja nepisano pravilo, da so primerna za vsak prostor doma. Če pogledamo v Slovar simbolov, je pri ogledalu zapisano: »Zrcalo je orodje razsvetlitve. Ogledalo je simbol modrosti in spoznanja.« Hkrati je odsevajoča površina in podlaga za bogato simboliko, na področju znanj in spoznanj. Ogledalo odseva resničnost, odkritosrčnost, zavest in vsebino srca. Zato se velikokrat uporablja stavek: ogledalo je odraz naše duše in čustvenega stanja.

Pod steklena ogledala upoštevamo vsako gladko površino, na kateri se pravilno odbija svetloba. V antiki so imela obliko okrogle kovinske ploščice. Najbolj pogosto so bila izdelana iz brona, bakra, srebra ali iz zlata. S pomočjo koščenega, keramičnega ali lesenega držaja, so jih ženke držale pri ogledovanju ali ličenju. Ročaje so izdelovali mojstri. Za bolj pomembne ženske so izdelovali ročaje iz slonovine ali ustreznih živalskih kosti. Gladke površine ogledal, so krasile vgravirane podobe mitoloških prizorov. Tudi motivi narave so bili priljubljeni tako med Grki, kot Etruščani. Pomemben del za steklena ogledala, je bil način obešanja. V baroku so jih obešali poševno in obrnjena navzdol v prostor. Okolje se je povečalo in odsev svetlobe je bil veliko boljši. Še zlasti zaradi uporabe gorečih sveč. Ogledala so bila v tistem obdobju okrašena s cofki, resicami ali so jim bile dodane okrasne vrvice.

Devetnajsto in dvajseto stoletje, pa si ni bilo mogoče zamisliti brez ogledal nobenega bivališča, frizerskega salona, kavarn ali kozmetičnih salonov. Danes pa največja steklena ogledala uporabljajo observatoriji po celem svetu.

Od nekdaj je človek pripisoval ogledalu magično moč. Še danes v določenih predelih sveta verjamejo, da tistega, ki se mu ogledalo razbije, prinaša sedem let nesreče. Kadar v hiši kdo umre, svojci s temno zaveso prekrijejo hišno ogledalo. Tudi Pitagora naj bi imel čarobno ogledalo. Obračal ga je proti luni in v njem naj bi videl prihodnost.

Danes steklena ogledala uporabljamo za dekoracijo prostorov in z vidika ličenja. Pri dekoraciji bivalnih prostorov, imamo na voljo veliko različnih oblik ogledal. Če recimo uporabimo steklene predelne stene v prostoru, se nam okroglo ali ovalno ogledalo odlično prilega. Izbira velikosti, oblik, barv, različnih vzorcev; nam omogoča, da izberemo res pravo ogledalo za naš prostor.

Steklene tuš kabine za kopalnice in primerno ogledalo v taki kopalnici, sta odlična kombinacija. Seveda lahko v predsobah, spalnicah ali hodnikih, namestimo ogledala poljubnih oblik in velikosti. Velikokrat imamo možnost, več ogledal sestavit v nek smiseln vzorec, ki bo zaključil vizualno podobo prostora.

Namestitev ogledal je sila preprosta. Lahko jih prilepimo na površino, ali jih s pomočjo žeblja obesimo na steno. Ali pa se odločimo za prostostoječe ogledalo. Izolacijska stekla, niso ravno primerna za uporabo pri ogledalih.

Glede na dejstvo, da z ogledali vizualno povečujemo prostore in hkrati odsevajo svetlobo, jih izkoriščamo za dekoracijo sten. Sama izvirnost take ureditve, je odvisna od števila ogledal in njihovo velikostjo. Ustvarjalni okvirji, posebne oblike, barva okvirjev, dodane dekoracije, nežni dodatki, stil baroka; uporabimo lahko nešteto kombinacij. Vse to pa bo dalo piko na i, pri končnem videzu prostora. Prepustite se svetovalcem Steklarstva Hren, ki bodo poiskali naj bolj primerno kombinacijo za dokončanje opremljanja hiše, poslovnega prostora ali dvorane za ples. Poskrbeli bodo, da boste s končnim izdelkom navdušeni.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve