Steklene ograje

DomovSteklarstvo HrenSteklene ograje

Steklene ograje

Peter Hren s.p.

steklene ograje

Ograje, nepogrešljiv del hiš, vrtov, balkonov. Če pogledamo objekte, ugotovimo naslednje. Videz brezčasnosti in elegance, ustvarijo steklene ograje. Lahko jih uporabimo v prostoru in tudi zunaj. Če pogledamo, lahko stekleno ograjo uporabimo pri balkonih, ograjo na stopnicah, ogradimo teraso ali stekleno ograjo uporabimo kot dvoriščno ograjo. Za steklene kuhinjske obloge, pa nikakor ne moremo uporabiti steklenih ograj. Predvsem zaradi strukture stekla in načina uporabe.

Steklena ograja poleg estetske vrednosti, nudi in zagotavlja dodatno zaščito pred nezaželenimi pogledi. Hkrati pa poskrbi za zasebnost našega doma.

Pri steklenih ograjah se uporablja prozorno ali jedkano steklo. Na voljo so različni barvni odtenki. Ker imajo steklene ograje eleganten izgled, se jih veliko vgradi tudi v notranje prostore. Stopnišča so najbolj zaželen del notranjih prostorov, kamor se steklena ograja odlično poda. Steklena ograja je primerna za galerije in notranje balkone. Steklo, ki se uporabi, mora biti kaljeno ali lepljeno. Samo te dve vrsti zagotavljata ustrezno trdnost. Vzorci, ki se lahko uporabijo, so različni. Steklo lahko peskamo, lahko vgraviramo vzorec, lahko se odločimo za foto folijo. Možnosti za dekoracijo je res veliko. Montaža je odvisna od načina, katerega bomo izbrali. Steklene ograje lahko montiramo med stebričke, kanal ali na nosilce. V kolikor bomo stekleno ograjo namestili na stopnišče, se v zadnjem času pojavlja trend, da se na steno potem namestijo različna steklena ogledala. Ta so različnih velikosti in oblik, ki se prilepijo na steno.

Pomembno je, da steklena ograje ni tanjša od 8 mm. Najbolj pogosta debeline je med 8 in 10 mm. Dodatno je potrebno upoštevati določene varnostne elemente. Če ima konstrukcija povezovalno palico zgoraj, moramo obvezno uporabiti kaljeno steklo. Če povezovalne palice ne bomo uporabili, potem lahko uporabimo lepljeno steklo. To je predvsem pomembno zaradi morebitnega lomljenja stekla. Če je steklo lepljeno, ostane v enem kosu. Če je kaljeno, pa se razleti v manjše kose. V kolikor pa ima konstrukcija vpetje za steklo z izvrtinami, je obvezna izbira kaljeno steklo. Če bi recimo uporabili lepljeno steklo, bi to lahko počilo samo od sebe. Že majhen premik konstrukcije, ali da ga pri vijačenju malo preveč zategnemo, bo steklo počilo. To pravilo je potrebno imeti v mislih, ko se odločimo za zunanje steklene ograje. Tukaj dodatno vlogo odigrajo temperaturna nihanja ali kakšen fizični vpliv.

Stekleni nadstreški, se odlično dopolnjujejo s steklenimi ograjami. Sploh če govorimo o nočnih lokalih ali diskotekah. Dodamo še osvetlitev in pričaramo ambient, ki ga želimo.

Seveda moramo stekleno ograjo tudi vzdrževati. Ker je taka ograja dodatno izpostavljena določenim obremenitvam, moramo biti zelo pozorni na spremembe. Ograjo je potrebno redno pregledovati. Pozorni moramo biti na razpoke in vidne poškodbe. Če ugotovimo, da je ograja poškodovana ali popokana, jo je potrebno nemudoma zamenjati. Poškodovano steklo izgubi trdnost. Zaradi tega se lahko hitreje zlomi. To pa lahko privede do nesreče in hujših poškodb. Varnostnemu pregledu steklenih ograj, moramo posvečati dovolj pozornosti. Samo tako bomo lahko pravočasno ukrepali.

Oblika, barva, poslikave, vitraže; ni važno kaj bomo izbrali. Steklena ograja nam bo na koncu vedno polepšala dom ali pisarno. Naj bo prijetna za oko in našo dušo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve