Rabljeni skuterji

DomovR-MOTO d.o.o.Rabljeni skuterji

Rabljeni skuterji

R-MOTO d.o.o.

Rabljeni skuterji

Rabljeni skuterji so večinoma v uporabi v turističnih krajih, kjer jih večinoma nudijo kot najem motorja. Rabljena motorna kolesa, kamor spadajo tudi rabljeni skuterji, so podvrženi večji obrabi in s tem povezano tudi krajšim servisnim intervalom. Za vzdrževanje je potrebno izbrati primerno opremljeno, avtomehanično delavnico, kjer imajo izkušnje z motorji. Pri morebitni zamenjavi obrabljenih delov nikar ne varčujmo z zamenjavo, ker nas to lahko kasneje stane bistveno več.

Rabljeni motorji so lahko primerni tudi za zamenjavo posameznih delov, ki jih potrebujemo pri morebitni nadgradnji ali sestavljanju drugega motorja. Rabljeni skuterji so zelo priljubljeni v mestih, še zlasti med mladimi. Ti koristijo skuterje vsak dan, ne glede na vremenske pogoje za vožnjo v šolo in v prostem času. Večinoma rabljeni skuterji končajo predelani, kjer jih večinoma mladi vozniki skušajo pod narekovaji poboljšati, da pridobijo večjo hitrost. Skuterji imajo po zakonu vgrajeno blokado motorja na predpisano hitrost.

Prodaja motornih koles ne sme ponujati nezakonito nadgradnjo hitrosti. To je še zlasti pomembno pri rabljenih skuterjih. Prodaja motornih koles je pomembna tudi z vidika varnosti, saj je priporočeno, da prodajno osebje zna svetovati pri nakupu zaščitne opreme. Tako lahko kupec, kot bodoči voznik motornega kolesa, dobi vse potrebne informacije na enem mestu.

Rabljena motorna kolesa lahko kupujemo v specializiranih trgovinah ali preko spleta. Tu si lahko pomagamo z motorji bolha spletnim mestom, kjer najdemo vse trenutno aktivne oglase. Dobro je imeti že prej sprejo odločitev, kateri model nas zanima in koliko denarja smo pripravljeni odšteti pri morebitnem nakupu.

Ni priporočljivo, da se zaletimo v prvi oglas, ki nas navduši. Vzemimo si čas in dobro premislimo, katere oglase bomo dali v ožji izbor. Ko bomo imeli vsaj tri ali štiri oglase v ožjem izboru, se začne težji del nakupa. Potrebno je stopiti v kontakt s prodajalcem, se dogovoriti za termin ogleda, testno vožnjo in morebiten obisk servisne delavnice.

Pri obisku servisne delavnice naj usposobljen serviser pregleda vozilo in poda končno mnenje glede stanja vozila. Ko bomo pridobili vse potrebne informacije in zbrali vse svoje občutke pri vožnji, se odločimo, katero vozilo bomo kupili. Po nakupu poskrbimo, da se vozilo prepiše in zavaruje, da ga bomo lahko pričeli uporabljati.

V kolikor je to naš prvi motor, je zaželeno, da se prijavite na trening varne vožnje, kjer vas bodo poučili o vseh pasteh in pravilni uporabi motorja. Priporočljivo je, da to ponovite vsako leto, najbolje pred začetkom motoristične sezone, da se obnovijo občutki vožnje in lege na motorju.

Pri vožnji rabljenih skuterjev, zlasti v mestih, je potrebna večja previdnost. Skuterji so hitri, lahko se premikajo med vozili in zato tudi bolj ranljivi. Hitro se zgodi, da nas vozniki avtomobilov spregledajo in s tem pride do nepotrebnih trkov ali hujših nesreč. Zato je potrebno toliko bolj spoštovati cestno prometne predpise in zakonske omejitve o hitrosti vožnje.

Ravno tako pa moramo sami, kot vozniki skuterja, biti pozorni na kolesarje in pešce, saj za njih mi predstavljamo določeno nevarnost na prehodu za pešce. Vožnja nam mora biti užitek in poskrbimo, da bo potekala gladko. Hitro speljevanje in potem naglo zaviranje nista priporočljiva. S tem povečujemo porabo pogonskega goriva in večjo obrabo materialov, še zlasti pnevmatik. Pnevmatike se z agresivnim načinom vožnje hitreje obrabijo in posledično jih moramo hitreje zamenjati.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve