Drsna zasteklitev letne kuhinje

DomovMN STEKLODrsna zasteklitev letne kuhinje

Drsna zasteklitev letne kuhinje

MN STEKLO d.o.o.

Drsna_zasteklitev_letne_kuhinje

Zgodovina letne kuhinje je milo rečeno že zgodovinska. Na podeželju in na Krasu, so letne kuhinje uporabljali predvsem zato, da so kuhali za živino, ali pripravljali koline. Danes vas drsna zasteklitev letne kuhinje popelje v novodobni čas, saj je prilagojena uporabi na prostem odporna na vremenske vplive.

Letna kuhinja je prostor zunaj hiše, oziroma stanovanja, kjer kuhamo, pripravljamo obroke in se družimo. Največja korist drsno zastekljene letne kuhinje je tudi v tem, da vonjave, ki nastanejo pri pripravi hrane ostanejo zunaj bivalnega prostora. Lahko si jo omislimo tudi na drsno zastekljenem balkonu, na terasi ali vrtu.

Preden se odločite za letno kuhinjo, dobro razmislite kaj bi želeli imeti. Če preživljate veliko časa zunaj in bi zunaj tudi pripravljali jedi, je smiselno upoštevati tudi odmaknjenost zelenjavnega vrta. Bližje vam bo, lažje vam bo.

Naš sistem vam bo omogočil, da bo drsna zasteklitev letne kuhinje, postala vaša letna kuhinja večnamenska .Lahko pridobite ne samo letne kuhinje, ampak tudi zimski vrt. Saj boste lahko prostor po potrebi popolnoma odprli. V deževnih in zimskih dneh, pa boste pridobili prostor za druženja in razna praznovanja.

Najbolj pomembno pa je seveda prezračevanje. S pravilnim prezračevanjem preprečimo nabiranje vlage na steklu. Glede na velikost letne kuhinje , se odločimo za način prezračevanja, ki bo prinesel največ koristi. Lahko se odločimo za naravni način prezračevanja. To po navadi reguliramo s pomočjo stropnih loput ali posebno vgrajenih oken, ki so namenjena zračenju. V kolikor se odločimo za prisilno prezračevanje, pa moramo na ustrezna mesta namestiti prezračevalni sistem. Ta bo zagotavljal kroženje zraka, uravnaval vlažnost in preprečeval kondenzacijo. V tem primeru boste vašo letno kuhinjo lahko uporabljali skozi celo leto, lahko vam bo nadomestila zimski vrt.

Drsna zasteklitev letne kuhinje je možnost pridobitve prostora, kjer bodo tudi naša zelišča in začimbnice zelo lepo uspevale.

V primeru, da načrtujete postaviti letno kuhinjo ob objektu, ne potrebujete posebnega gradbenega dovoljenja. Kadar pa se odločite da jo boste postavili k obstoječemu objektu, pa je zakonodajo določeno. Če drsna zasteklitev letne kuhinje ne bo večja od 30m2 in višja do 3,5 metra, spada med enostavne objekte. Zato ne potrebujete pridobiti gradbenega dovoljenja, ampak samo lokacijsko informacijo, ki jo izda občinski pravni organ v občini, kjer se bo postavila letna kuhinja.

Pri dokončni izbiri naj ne bo vodilo čim cenejša rešitev. Potrebno je razmišljati naprej, o pogostosti odpiranja steklena notranja drsna vrata, dodatnih zunanjih vplivih na vrata (sonce, dež, veter, ITD). Vsi dejavniki, ki bodo vplivali na drsna vrata, morajo biti upoštevani. Vsa vodila so izdelana iz materialov, ki so v samem vrhu na tržišču. Tako bo zagotovljena ustrezna montaža in tudi garancijska doba in morebitna popravila ne bodo vprašljiva.

Pokličite nas, saj verjamemo, da lahko z našimi svetovalci poiščemo skupne rešitve in ideje za vaš projekt.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve