Zobni vsadki Ljubljana

DomovMikrozobozdravstvo ZvezdaZobni vsadki Ljubljana

Zobni vsadki Ljubljana

Mikrozobozdravstvo Zvezda d.o.o.

Zobni vsadek je nadomestek korenine manjkajočega zoba. Napačno je mnenje ali prepričanje, da je implantat celoten zob. To je samo del, ki se nahaja v kosti. Na sam implantat se lahko namesti razne protetične nadomestke. Ko se načrtuje implantacijo za zobni vsadek, je potrebno pripraviti načrt. Načrt vsebuje protetično oskrbo in kaj bo vsadek nosil. Za načrt se potrebuje 3d rentgenski posnetek, ki omogoča varen in predvidljiv poseg. Eden izmed načrtov se imenuje Zobni vsadki Ljubljana, kjer je poskrbljeno za vsak korak v procesu implantacije.

Kdaj je zobni vsadek primerna rešitev za pacienta, nam pove posebna metoda Implantati Ljubljana. Če nam recimo manjka samo en zob, se z vsadkom izognemo brušenju sosednjih zdravih zob za mostiček. Zobni vsadki Ljubljana so narejeni iz titana. Kovina titan je biološko najbolj sprejemljiva za človeško telo. Kost po vsaditvi vsadka, popolnoma obraste vsadek in njegovo površino. Vsadek je tako trdno zasidran in prevzame celotno funkcijo zdrave, zobne korenine. S tem nam omogoča dodatne možnosti pri protetični rehabilitaciji zob in zobovja. Titan ima daljšo dobo uporabnosti, kot če zobno korenino ozdravimo in je sestavljena iz biološkega materiala.

V najboljšem primeru, je implantat nadomestek naravnega zoba, ki je popolnoma neopazen. Seveda pa ne moremo mimo dejstva, da je lasten zob mnogo boljši, kot najdražji implantat. Sodobna Endontotia je poskrbela, da implantati poskrbijo za stabilnost proteze, kjer bi recimo manjkali vsi zobje.

Terapija, ki se izvaja pod načrtom Zobni vsadki Ljubljana, poteka pod lokalno anestezijo. Postopek je kratek in popolnoma neboleč. Terapevt odrgne dlesen pacienta, s posebnimi svedri, terapevt pripravi ležišče za vsadek, ki bo šel v kost. V ležišče terapevt vstavi zobni vsadek. Vsadek mora biti primerne velikost. Čez vsadek terapevt zašije dlesen. Od tega trenutka dalje, se prične proces integracije in celjenja vsadka. V tem procesu se mora okoli navoja obrasti tkivo. Sam poseg je predviden med 30 do 60 minut. Sam proces celjenja, pa je ocenjen na približno tri do šest mesecev. V fazi celjenja, pacient nosi začasen protetični nadomestek. Metoda beljenje zob Ljubljana, se lahko naknadno kadarkoli izvede brez posebnosti. Seveda pod pogojem, da ni potrebno zdravljenje granuloma.

Življenjska doba za zobni vsadki Ljubljana, je okoli 90% še 10 let po vstavitvi. Največ zapletov je v prvih letih, potem pa se število zapletov zmanjša. Če pogledamo kakšna je življenjska doba naravnega zoba, se zavemo pomena obstojnosti. Zato moramo sami v največji meri poskrbeti za obstanek, bodisi zoba ali implantata za celo življenje. Kontrolni pregledi pri zobozdravniku ali ustni higieničarki, bodo dodatno podaljšali zdravje naših zob.

Strah, ki ga imajo določeni ljudje pred vstavitvijo zobnih vsadkov je odveč. Seveda moramo pred vsakim posegom razmisliti o vseh možnostih. Ali nam bo implantat prinesel več zadovoljstva in kakovostnejše življenje. Strah pred vstavitvijo se lahko dodatno razblini, ko se pogledamo v ogledalo in vidimo luknjo med zobmi. Takoj nam prode na misel slika iz kakšnega filma z gusarji, kjer so bili vedno brez enega ali več zob. Skoraj nihče si ne želi imeti takega videza v javnosti. Razen za maškare, ko si zob, če smo v kostumu gusarja, pobarvamo na črno, da imamo pravi piratski izgled.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve