Implantati Ljubljana

DomovMikrozobozdravstvo ZvezdaImplantati Ljubljana

Implantati Ljubljana

Mikrozobozdravstvo Zvezda d.o.o.

Za nadomeščanje izgubljenih zob, služijo zobni vsadki. Kje so prednosti in slabosti zobnih vsadkov. Pacient se mora dobro seznaniti z lastnostmi protetičnih konstrukcij za zobne vsadke. Dodatno se morajo pacienti poučiti glede postopkov, nege in skrbi za zobne vsadke. Ko se umetne zobe podpre z implantati, se izognemo klasičnemu, fiksnemu protetičnemu delu, ki se imenuje mostiček. Dodatna prednost implantata pred mostičkom je, da ni potrebno brusiti lastnih zob. Tako se varuje zobno tkivo, kar je bistvena prednost. Še posebno takrat, ko so ti zobje zdravi.

Implantati Ljubljana so posebni zobni vsadki, ki pacientom omogočajo, da se izognejo delni protezi. Predvsem zaradi prevelikega števila zob, ki manjkajo, ne moremo namestiti mostička. Dodatno imajo zobni vsadki pomembno vlogo za stabilizacijo zobnih protez. Za spodnjo totalno protezo je to še posebej pomemben podatek. V spodnji totalni protezi so anatomski pogoji slabši, kot v zgornji. Tako z dvema zobnima vsadkoma, ki podpirata ter stabilizirata spodnjo totalno protezo, izboljšamo kakovost hranjenja, žvečenja, govora, ter na koncu tudi kakovost življenja. Zobni vsadki Ljubljana, imajo dobro lastnost, da nimajo starostne omejitve pacienta za vstavljanje. Dodatno v paketu Implantati Ljubljana, lahko izberemo nevidni ortodontski aparati, ki nam pomagajo pri korekciji zob v ustni votlini.

Sodobni estetski in funkcionalni kriteriji določajo, da se nadomesti vsak manjkajoči zob. To pomeni, za vsak zob svoj zobni vsadek. Če pa je v vrzeli potrebno nadomestiti več zob, se raje odločimo za mostiček.  V spodnji čeljusti, lahko zaradi anatomije, dva vsadka podpreta totalno snemno protezo. Zgornja čeljust pa zaradi žvečnih sil in slabše kosti, potrebuje štiri vsadke.

Sam poseg v načrtu Implantati Ljubljana ni boleč, niti pretirano obremenjujoč za telo. V večini primerov tudi antibiotično zdravljenje po posegu ni potrebno. Sam postopek poteka z lokalno anestezijo. Za vstavitev enega zobnega vsadka, zobozdravnik potrebuje približno eno uro. V ta čas je všteta tudi priprava na poseg. Lahko se zobozdravnik in pacient dogovorita, da v enem posegu vstavita več vsadkov. Na koncu posega se rana zašije.

Pri celotnem posegu je najbolj važna ustna higiena. Protetično delo na zobnih vsadkih mora biti izvedeno tako, da pacientu omogoča dobro čiščenje. Ustna higiena je ključnega pomena za ohranitev zobnih vsadkov. Kadar ima pacient težave s parodontalno boleznijo, je ustna higiena še bolj pomembna. Zato se pri starejših pacientih izdelujejo snemne konstrukcije. Snemna konstrukcije je popolnoma enaka. Razlika med fiksno konstrukcijo in snemno je, da snemno vsak dan lahko pacient sname in jo temeljito očisti. Po čiščenju se konstrukcija enostavno namesti nazaj v usta.

Sodobna endontotia, predvideva redne preglede na tri mesece. Zobozdravnik na podlagi dejavnikov tveganja, določi pogostost obiskov. Če bi šlo za zdravljenje granuloma, bi bili obiski pogostejši. Drugače pa so vsaj od začetka obiski nujni na tri do štiri mesece. V tem obdobju je največ tveganja za nastanek vnetja tkiv. Ker se tudi pacient še privaja na sam vsadek, prevzame zobozdravnik profesionalno čiščenje zobnih oblog.

Načrt Implantati Ljubljana, zagovarja, da je najboljši vsadek lasten zob. Sodelovanje pacienta in zobozdravnika, bo ohranilo ustno zdravje in lastne zobe. Lahko se dodatno odločimo za namestitev zobne luske, ki nam bo povrnila bleščeč nasmešek.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve