Zobne luske

Zobne luske

Mikrozobozdravstvo Zvezda d.o.o.

Ena izmed najpogostejših rešitev v estetski stomatologiji so zobne luske. Gre za tanke, porcelanske listke, ki se na sprednjo površino zoba lepijo. Poleg estetike, se zobne luske uporabljajo za popravilo nepravilnosti zob. Sem spadajo; oblika, položaj, barva zob ali velikost zoba.

Estetsko zobozdravstvo uporablja luske za doseganje sijoč bel nasmeh ali za skladno oblikovane zobe. Na sprednjo površino zob se nastavijo keramične luske iz porcelana, ki so tanke. Ker gre za trajni protetični nadomestek, naj bi predstavljal vrhunec estetske stomatologije. S takim posegom se doseže optimalno lepe zobe. Zobne luske se nastavijo na naravne zobe. Luske se zobovja trdno oklenejo. Porcelan, ki posnema sklenino naravnega zoba, odseva svetlobo na podoben način. Zato po namestitvi lusk zobje dobijo sijaj, ki je podoben naravnemu sijaju zob. Tako nam zagotovijo optimalni videz nasmeha.

Endodontsko zdravljenje zob se začne s pregledom in pogovorom s stomatologom. Stomatolog določi potek in način zdravljenja pacienta. Pri koncu zdravljenja, lahko stomatolog  uporabi porcelanske luske. Z njimi lahko zmanjša razmik med zobmi, razpokano sklenino, obarvanih zob ali ostalih korekcij estetskega značaja. Luske imajo prednost pred ostalimi protetičnimi nadomestki zaradi minimalne redukcije zoba. Če jih primerjamo s kronami, luske potrebujejo približno 0,5 mm prostora. Njihova gladka površina ne spreminja barve skozi leta uporabe. Bele zalivke in zobne luske so lahko odlična kombinacija, ker luske ne povzročajo odmika in vnetje zobnega mesa. S takim načinom nam ob pravilni negi, čudovit lep nasmeh lahko traja tudi več kot 10 let.

Zobni vsadki Ljubljana, je produkt, ki zajema posvet s stomatologom pred samim posegom. Ker gre za oseben in unikaten poseg, je svetovanje pomemben del celotnega posega. Prvi termin je namenjen analizi oralnega zdravja kandidata. Potem sledi fotografiranje in analiza fotografij. Na podlagi fotografij se potem izračuna trenutno sorazmerje za oblikovanje popolnega nasmeha. Fotografije pred posegom in po končanem posegu, prikažejo realno stanje. Končni rezultati se tako razlikujejo od osebe do osebe. Zato ne more nihče dati garancije za enak rezultat pri vsakem pacientu.

Po končanem posegu, je potrebno posvetiti oralni higieni več pozornosti. Redno je potrebno obiskovati stomatologa. Hkrati se priporoča tudi stil zdravega življenjskega sloga. Tako se luskam poveča njihovo dolgotrajnost in prinaša dobro oralno zdravje. Seveda redni pregledi pri zobozdravniku, redno čiščenje z zobno krtačo, so dejavniki za dolgotrajno ohranjanje lusk. Porcelan kot material, ni nagnjen k propadanju. V kolikor imamo pod porcelanom poškodovan zob s kariesom, lahko to poškoduje zobne luske.

Za zaščito svojega belega nasmeha, se je potrebno izogibati določeni hrani in pijači. Recimo kava, vino, čaj, sojina in paradižnikova omaka in jagode so glavni krivec, za izgubo belega nasmeha. Ne smemo pozabiti na kajenje, ki je največji povzročitelj ali krivec nastanka pojava rumenih zob.

Porcelanaste luske ne zahtevajo veliko časa za okrevanje. Po samem posegu gremo lahko normalno domov in se vklopimo v vsakodnevno rutino. To velja tudi za fizične aktivnosti. Možno je, da bomo zaradi odstranjene sklenine, čutili lahko nelagodje. Hrustljavi, trdi, žilavi, vroči ali mrzli hrani, se je potrebno izogibati približno en teden. Ko nas ta občutljivost mine, se lahko vrnemo običajnim prehranjevalnim navadam, kot pred posegom.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve