Nevidni ortodontski aparati

DomovMikrozobozdravstvo ZvezdaNevidni ortodontski aparati

Nevidni ortodontski aparati

Mikrozobozdravstvo Zvezda d.o.o.

V Sloveniji se nevidni ortodontski aparati, znajdejo pod različnimi imeni. Tako jih najdemo pod prozorni ortodontski aparat, nevidni zobni aparat, snemljive opornice, plastične folije, alignerji in podobna imena. Priljubljeni so zaradi nevidnosti snemljivih opornic.

Iz naziva nevidni ortodontski aparati, bi sklepali, da je popolnoma neviden zobni aparat. Vendar ta ne obstaja. Obstajajo le manj vidni, ki se jim v pogovornem jeziku reče nevidni. Endodontsko zdravljenje zob beleži porast v zadnjem desetletju, v skupini nevidni ortodontski aparati. Med seboj se razlikujejo po  materialu, videzu, načinu in procesu vstavitve. Seveda pa tudi po ceni. Najbolj pogost produkt je še vedno klasičen zobni aparat, z belimi ali pa se lahko odločimo za brezbarvne zvezdice. V kombinaciji bele zalivke in nevidni zobni aparat, bo pacient popolnoma zadovoljen.

Proizvajalci zobnih aparatov po svetu, so zaradi estetskih potreb odraslih pacientov, pričeli iskati način, kako zobni aparat narediti čim manj opazen. Trend pri razvoju se je usmeril v čim bolj diskretne, na drugi strani pa čim bolj udobne zobne aparate. Včasih je oboje težko doseči. Še zlasti to velja za paciente, ki imajo težje nepravilnosti pri zobeh. Razvojne tehnike za skupino nevidni ortodontski aparati, sovpada z naraščanjem popularnosti zobnih aparatov pri odrasli populaciji. Tako beležijo povpraševanje pri ženskah. In sicer v starostni skupini med 20 in 50 letom. Ker veliko ljudi dela z strankami, si želijo čim manj viden zobni aparat. Cena klasičnega, v primerjavi z nevidnim zobnim aparatom je nižja. Je pa trenutno, glede cene nevidnih zobnih aparatov opaziti, da večina slovenskih ortodontov uporablja enotno ceno za nevidni zobni aparat. Tako pacienti z manj nepravilnostmi plačajo enako, kot tisti z več nepravilnostmi. Cena je pacientu znana vnaprej.

Namestitev izvajajo tako ortodonti kot specializirani zobozdravniki. Pomembno je, da ima oseba, ki ortodontsko zdravljenje izvaja, dovolj izkušenj. Pravilno mora svetovati in v težavah najti pravilno rešitev. Pacient po postopku mora imeti zagotovljeno funkcionalno in estetsko zadovoljstvo. Zobni vsadki Ljubljana, poskrbijo za pravilen in usklajen ugriz. Velikokrat se na ta element enostavno pozabi, ker je želja po lepšem nasmehu močnejša. Končni cilj je vedno zdravi zobje, ustrezen ugriz in lep nasmeh. To mora biti cilj tako pacienta, kot zobozdravnika. Samo tako bo omogočeno dobro žvečenje, govor bo pravilen in zunanji videz obraza bo skladen.

Moderna endontotia predvideva, da se pričetek zdravljenja začne s pregledom. Na pregledu bo ortodont, izvedel vse potrebne informacije in kaj pacienta moti na zobeh. Sledi podroben pregled ustne votline, zob, obzobnega tkiva, sosednih struktur in obraza. Seveda pregled vključuje tudi rentgensko sliko zobovja. Na podlagi zbranih informacij, mora ortodont pripraviti oceno ali pacient izpolnjuje pogoje za nevidni zobni aparat. Seveda so postopki dela drugačni pri vsakem ortodontu. Tudi sistem nevidnih opornic, se med seboj razlikuje.

Po koncu zdravljenja in namestitvi nevidnega zobnega aparata, je potrebno ohranjati doseženo stanje zob. Retencijsko obdobje zdravljenja, je lahko različno dolgo pri pacientih. Po zaključenem zdravljenju, pacient dobi novo plastično opornico. Običajno se nosi samo ponoči. Vzdržuje pa doseženo stanje, oziroma preprečuje, da bi  se zobje  vrnili v prvotni položaj. Vsekakor pa je redna kontrola v bodoče pomembna, da ortodont lahko preveri ali so mogoče potrebni popravki.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve