Steklene ograje

DomovMN ograjeSteklene ograje

Steklene ograje

MN GROUP d.o.o.

steklene_balkonske_ograje_1x

Ograje so nepogrešljiv sestavni del hiš, vrtov, balkonov. Njihov videz, eleganca in brezčasnost, lahko ustvarijo samo steklene ograje. Ograja ima funkcijo, da z njo ogradimo bodisi dostop ali pa preprečimo morebitni padec v globino. Zato pri steklenih ograjah velja bolj pravilo, da preprečujejo padec. Seveda steklo za tuš kabine, ni primerno za steklene ograje. Poleg same estetske vrednosti, zagotavlja steklena ograja zaščito pred nezaželenimi pogledi.

Pri izdelavi steklenih ograj, se uporablja jedkano ali prozorno steklo. Lahko izbiramo med različnimi barvnimi niansami. Njihov eleganten izgled omogoča, da lahko steklene ograje namestimo v notranjih prostorih. To je že zlasti priporočljivo, če imamo v prostoru galerijo ali podest, ki ga moramo zaščiti z ograjo. Seveda lahko stekleno ograjo namestimo tudi na stopnišče. V kolikor bo to barvito steklo v kombinaciji s kovino ali pa vgraviran vzorec, bo VAU efekt dosežen. Vsi obiskovalci našega doma bodo presenečeni nad izgledom.

Samo steklo mora biti kaljeno ali pa lepljeno. Samo te dve vrsti zagotavljata trdnost, ki se zahteva za stekleno ograjo. Steklo se lahko dodatno peska, kar je v zadnjem času postalo pravi modni hit. Glede same dekoracije in končne izvedbe, imamo na voljo veliko možnosti. Sama steklena ograje ne sem biti tanjša od 8 mm. Običajno je steklena ograja med 8 in 10 mm debeline. To pravilo velja tudi za steklene balkonske ograje. Na balkonih in kombinaciji z steklenimi balkonskimi ograjami, se lahko namestijo stekleni nadstreški. Nadstreški nas bodo zaščitili pred padavinami ali pa nudili dodatno zaščito pred soncem. Če bomo želeli, da bo stekleni nadstrešek nudil zaščito pred soncem, mora biti steklo dodatno zaščiteno s posebno folijo.

Steklene ograje in varnost, je dodatni faktor, ki ga ne smemo zanemariti. Vrste stekla smo že omenili. Razlog pa je preprosto povezan z lomom stekla, ki bi se lahko zgodil. Ko govorimo o lepljenem steklu, to ostane pri lomu v enem kosu. Kaljeno steklo pa se razleti na manjše kose. To dejstvo je pomembno upoštevati pri montaži. Samo da malo zategnemo konstrukcijo ali da pri vijačenju preveč zategnemo vijake, lahko pride do loma stekla. To velja tudi pri upoštevanju vgradnje zunanjih steklenih ograj. Predvideti moramo vsa temperaturna nihanja, ki lahko nastanejo ali pa kateri drug zunanji fizični vpliv.

Vsako ograjo je potrebno vzdrževati. To velja tudi pri steklenih ograjah. Ker je steklo dodatno izpostavljeno določenim obremenitvam, moramo biti posebej pozorni na morebitne spremembe na steklu. Razpoke, vidne poškodbe, luknjice, vse to je razlog za alarm. Kadar ugotovimo, da je steklena ograja poškodovana ali razpokana, jo je potrebno takoj zamenjati ali popraviti. Vsako poškodovano steklo izgubi svojo trdnost. Zaradi tega dejstva, pride hitreje do loma. Posledično s tem lahko pride do nesreče in morebitnih hujših poškodb. Temu vprašanju in kontroli, je potrebno posvečati dovolj pozornosti. Samo tako bomo pravočasno preprečili nepotrebne poškodbe ali materialno škodo.

Vedno bo na koncu steklena ograja polepšala dom ali poslovni prostor. Ne glede na naš izbor barve, oblike, morebitne poslikave ali se bomo odločili za vitraže, peskanje, končni izdelke bo prijeten za oko in dušo. Naj bo steklena ograja zvezda prostora.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve