ALU ograje

DomovMN ograjeALU ograje

ALU ograje

MN GROUP d.o.o.

alu-dvoriscne-ograje-04-mn

Ograje, ki so postavljene okrog objektov ali na balkonih, se lahko kljub rednemu vzdrževanju postarajo ali dotrajajo. Včasih se zaradi varnosti ograje, ki so potrebne prenove ali zamenjave, ne zamenjajo pravočasno. Samo z varno ograjo lahko preprečimo morebitne poškodbe ali škodo, ki bi lahko nastala. Enako velja pri prenovi objektov. Objekt prenovimo, potem pa opazimo, da smo ograjo zanemarili ali pa spregledali pri prenovi.

Ko se odločamo za nakup ograje, ne razmišljamo, da bomo ograjo kupili praktično do konca življenja. Zato je pravilen nakup in tudi primerna kvaliteta najbolj pomembna stvar pri ograjah. Še zlasti to velja za ALU ograje. Pri sami odločitvi je dobro upoštevati:

  • Zahtevnost montaže in uporabe: ograja mora zagotavljati dolgo življenjsko dobo in minimalno vzdrževanje
  • Da se ograja ujame s prostorom, življenjskim stilom in okoliškimi objekti: barvna, oblikovna usklajenost in da je ograja narejena po meri
  • Celovitost ponudbe prodajalca: od proizvodnje dalje, ogleda, svetovanja, priprava načrta in seveda montaže.

Vse našteto je najboljša kombinacija, da ALU ograje postavimo na pravo mesto. Seveda je včasih potrebno malo več volje in energije, da bomo našli pravega ponudnika. Vendar samo z izbiro pravega izvajalca, bo ograja stala tako kot mora. Ker ograja spada med kovinske konstrukcije, je dobro da smo sigurni pri sami izvedbi in kdo postavitev ograje izvaja. Seveda se ALU ograje odlično dopolnjujejo tudi na terasah, kjer so nameščeni stekleni nadstreški.

Če govorimo o ograjah, ki ne potrebujejo vzdrževanja, je prva misel iz katerega materiala so narejene te ograje. Seveda je prisoten tudi kanček dvoma ali res take ograje obstajajo. Kadar so ograje izdelane iz pocinkanih, jeklenih in elementov, ki so prašno barvani, bi se lahko reklo, da so ograje neuničljive. Za  ograje, ki so izdelane po vseh predpisih in standardih, nam bodo prodajalci izročili tudi vse potrebne certifikate. Certifikati so pomemben dejavnik pri gradnji več stanovanjskih objektov, kjer morajo izvajalci predložiti vso dokumentacijo, preden dobijo vsa uporabna dovoljenja.

ALU ograje se razlikujejo od panelnih ograj. Panelen ograje so varjeni mrežni paneli, ki imajo horizontalne žice. Na ta način panelne ograje ohranjajo visoko vzdržljivost, varnost in ograja je zanesljiva. Nameščanje panelov je hitro in zelo enostavno. Najprej je potrebno postaviti stebre. Stebri so pravokotne oblike, dimenzij 60 x 40 mm. Mrežne panele s kovinskimi sponkami pritrdimo na stebre. Stebri imajo peto, če jih bomo zabetonirali, ali pa brez pete, če jih ne bomo betonirali. Stebri so zaščiteno pred vdorom vode s PVC pokrovom. Panelne ograje so primerne za vse vrste objektov, tako poslovne kot zasebne.

Vsako ograjo moramo pravilno umestiti v prostor. Nikakor ne smemo ograje postaviti na območje, kjer bomo nekomu drugemu omejili dostop ali prehod. Seveda pa je kar veliko sporov, kjer se sosedi niso mogli dogovoriti o mejah. Največkrat sledi takemu sporu postavitev ograje, da damo jasno vedeti, do kam lahko nekdo gre. Seveda pa so ograje velikokrat najboljša rešitev, da nam recimo živina ne uhaja iz pašnikov. Ograje so iz zgodovine imele nek poseben status in so še danes prisotne tudi med državami. Velikokrat smo pa že videli prizore, kako se ograje rušijo.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve