Kuhinjsko steklo

DomovMN ograjeKuhinjsko steklo

Kuhinjsko steklo

MN GROUP d.o.o.

steklo

Kuhinjska stekla so nepogrešljiv del kuhinje. Kuhinjsko steklo se izdela s postopkom kaljenja. S kaljenjem se doseže visoka trdnost stekla. Hkrati dosežemo boljšo odpornost stekla ob visokih temperaturah. Dobri ponudniki kuhinjskih stekel, imajo svoje kalilnice, ki so visoko tehnološke. To jim omogoča izdelavo stekla po unikatnih merah in izrisih. Tako bo izdelano steklo sedlo kot ulito v kuhinjo, za katero je bilo izdelano. Sam izgled se popolnoma prilagodi naročniku in njegovim željam. Na kuhinjsko steklo se lahko natisne vzorec ali pa se vzorec nariše po izboru in predlogu naročnika. Montaža kuhinjskih stekel se izvede, ko je kuhinja v celoti montirana. Kuhinjska stekla so zadnji element, ki se montira v prostor. Lahko se montirajo naknadno, če recimo želimo spremembo v kuhinji. Seveda je možno vzorec na kuhinjskem steklu izdelati enakega kot iz steklene ograje na stopnišču.

Sama uporaba kuhinjskih stekel je priporočljiva in popolnoma varna. Električni kuhalnik mora biti od stene umaknjen najmanj 5 cm, plinska plošča pa najmanj 20 cm. Ker kaljeno steklo bolje prenese visoke temperature, ki nastanejo pri kuhanju. Kuhinjsko steklo je lažje očistiti. Preprosto ga obrišemo in steklo je čisto. Če imamo v kuhinji nameščene ploščice, so problematične fuge. V fuge se prične zajedati umazanija in jih težje očistimo. Pri kuhinjskih steklih pa podobnih težav ni. Na kuhinjska stekla se ne priporoča namestitev držal, še najmanj držala za ograje, da bi imeli celoten izgled po prostoru enak.

Ker imamo največkrat že v mislih svojo najljubšo barvo, ali sliko, ki bo dana kot vzorec na steklo, je že takoj lažji izbor kuhinjskega stekla. Določiti je potrebno samo še ton in sprejeti končno odločitev. Recimo barva kuhinjski elementov ali kuhinje, nas lahko usmeri v izbor kuhinjskega stekla. Če imamo temni lesen del v kuhinji, ki ima visok sijaj, je malo verjetno da bi na steno dali sivo oblogo. Veliko bolj verjetno je, da bomo izbirali med svetlejšimi barvnimi odtenki, iz katerega bodo izdelali kuhinjsko steklo. V kolikor prevladuje bela barva v kuhinji, bomo za steklo najbolj verjetno izbrali živahnejši odtenek barve. Če pa želimo ostati v bolj nevtralnih vodah, bomo izbrali umirjen barvni odtenek. To je verjetno najbolj logična izbira, če načrtujemo dolgoročno bivanje v domu. Lahko bi se reklo, da je enako kot za ALU steklene ograje, ko točno vemo kakšna barvna kombinacije je končni izdelek.

Kadar je naša kuhinja elegantna ali ima minimalističen videz, je najbolj logična izbira enobarvna stenska obloga. Nekateri pa se zaradi strahu, kako bi končni izgled izpadel, ne poskusijo z kombinacijo raznih barv in ostanejo pri eni barvi. Lahko pa je odločujoči faktor cena, ki določa glede na predvidena sredstva, kaj si lahko sploh privoščimo.

Najbolj v trendu so kuhinjska stekla, ki imajo motiv. Motivi so lahko personalizirani, lahko so umetniški, izdelani iz unikatnih slik, vzorcev. Lahko pa se motiv ali vzorec izdela unikatno, samo za nas. Vsaka kuhinjska obloga z motivom, da kuhinji poseben čar in noto. Zato je izbira motiva pomemben dejavnik. Ne smemo izbor motiva prepustiti naglici ali prvemu navdihu. Vzeti si moramo čas in izbrati tistega, ki nas bo najbolj prevzel ob pogledu. Samo tako bomo vsak dan z veseljem pogledali motiv med pripravo obrokov.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Zapri popup
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Tehnični piškotki
Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Shrani
Omogoči vse storitve